UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel Atlétika

2023-06-26 14:43

Így lettünk bajnokok: Baji Balázs arról álmodott, hogy egyszer fölfedezi valaki

Folytatódik az UP Sport YouTube-csatornáján a klasszis sportolóink gyerek- és fiatalkorát feldolgozó Így lettünk bajnokok című interjúsorozat, melynek negyedik vendége Baji Balázs világbajnoki bronz-, Eb-ezüstérmes gátfutó.

A sorozat ötlete annak nyomán született meg, hogy az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó 2019 őszén nagy sikerrel jelentette meg Így lettünk bajnokok című portréinterjú-kötetét, melyben 30 hazai klasszis sportoló mesél gyerek- és fiatalkoráról. Vagyis kiderül:

hogyan csinálták, milyen gondokkal küzdöttek pályafutásuk elején azok, akiknek „bejött”, vagyis később, felnőttként világraszóló eredményeket értek el?

A Ballai Attila, Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla és Török László által írt olvasmányos történetek tanulságok sorával szolgálnak a fiatalok sportolóknak, az edzőiknek, a szüleiknek egyaránt, ahogyan a mostani széria beszélgetései is – nem mintát, de – példát mutathatnak minden érintettnek.

Szilágyi Áron, Kammerer Zoltán és Lőrincz Tamás után az UP Sport YouTube-csatornáján a világbajnoki bronz-, Eb-ezüstérmes gátfutóval, a jelenleg a Nemzeti Sportügynökség sportszakmáért felelő vezérigazgató-helyetteseként dolgozó Baji Balázzsal beszélget Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője.

Szó esik például arról, hogy kisdiákként kerámiákat készített és lovasíjász-bajnokságot nyert; hogy annak idején az utcán azért kezdett el látszólag minden ok nélkül futni, hátha meglátja valaki, és „fölfedezi” őt; hogy a nevelőedzőjével való kapcsolata egy életre meghatározóvá vált a számára.

A folytatásban Keszthelyi Rita, Rasovszky Kristóf és Berki Krisztián mellett a tervek szerint Szoboszlai Dominik, Milák Kristóf és Valter Attila is a sorozat vendége lesz.

A Baji Balázzsal készült interjú itt tekinthető meg:

Nézd meg a sorozat korábbi részeit is!

Szilágyi ÁronKammerer ZoltánLőrincz Tamás

 

Iratkozz fel az UP Sport YouTube-csatornájára, hogy ne maradj le egyetlen filmünkről sem:

https://www.youtube.com/channel/UCSGNC33H1aMhtQuMM-71q-g

Az Így lettünk bajnokok című interjúkötet itt rendelhető meg:

https://webshop.mediabook.hu/igy-lettunk-bajnokok

(Kiemelt képünkön: Baji Balázs és Bruckner Gábor az UP Sport stúdiójában Fotó: Mura László)