UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-06-28 13:42

Kanada U18-as legjobbjai júliusban összecsapnak a magyar U20-as válogatottal

A világ egyik legjobb hokinemzete, Kanada U18-as válogatottja júliusban Magyarországon edzőtáborozik, a hónap végén pedig az U20-as csapatunkkal is összecsap.

Július 27-én a magyar U20-as jégkorong-válogatott és a kanadai U18-asok felkészülési mérkőzést játszanak a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban – számol be a hazai szövetség honlapja.

A kanadai korosztályos együttes a cseh-szlovák közös rendezésű Hlinka-Gretzky Kupára utazik, előtte Magyarországon edzőtáborozik, ennek lesz része az U20-asok elleni találkozó. Kanada a rangos torna legutóbbi öt kiírásából hármat megnyert, az utóbbi években olyan játékosok vettek részt a viadalon, mint a 2020-as 1/1-es Alexis Lafreniére, a Montreal csapatkapitánya, Nick Suzuki, a Coloradóval 2022-ben Stanley Kupát nyerő Bowen Byram, vagy az idén a felnőttekkel világbajnok Peyton Krebs, Jack McBain, Joe Veleno és Justin Barron.

Kanada most is a legerősebb keretével, a legtehetségesebb ifjúsági korú játékosokkal érkezik, akik közül várhatóan többen elsőkörösök lesznek a 2024-es NHL-drafton.

A kanadai U18-as csapatnak ezek lesznek az első mérkőzései a szezonban.

A magyar juniorok a decemberi, hazai rendezésű divízió 1/A vb-re készülnek, ennek lesz az első állomása a kanadaiak elleni találkozó.

(Kiemelt képünkön: a magyar U20-as válogatott Forrás: MJSZ)