UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2023-06-30 15:26

Berobbanna az U23-as korosztályba Hidvégi Hunor

Tavaly két aranyérmet nyert a szegedi korosztályos vb-n az akkor még ifiként versenyző kajakos, Hidvégi Hunor, aki az elmúlt időszakban a felnőttek között is megmutatta a tudását, és jó formában várja az év legfontosabb versenyeit.

Hazai közönség előtt „robbantott” nagyot tavaly a tatai kajakos, Hidvégi Hunor, aki szeptemberben a Szegeden megrendezett ifjúsági és U23-as világbajnokságon mindkét számában ünnepelhetett: a fiatalabb korosztályban K1 és K4 500 méteren is aranyérmet szerzett. A fiatal idén már az U23-asok között szerepel, a korosztályváltást pedig izgatottan várta.

„Ahogyan korábban a szövetségi kapitány (Makrai Csaba – A szerk.) fogalmazott, nekünk, elsőéveseknek be kell robbannunk az új korosztályba, arra kell törekedni, hogy a teljesítményünkkel felhívjuk magunkra a figyelmet az idősebbek között. Ehhez a lehető legkeményebb felkészülésre volt szükség – kezdi Hidvégi, akinek az év első felében nem csak az edzéseken volt a fókusz. – Idén érettségiztem, sokat kellett tanulnom a tréningek mellett.

Életem eddigi legnehezebb felkészülési időszakát hagytam magam mögött.

Szerencsére jól sikerültek a vizsgáim, emellett az U23-as vb-re is kijutottam.”

Hidvégi a versenyzést sem hanyagolta el az elmúlt hónapokban, a hazai válogatók mellett felnőtt-világkupákon is szerepelhetett, emellett az olimpiai bajnok Kopasz Bálinttal egy hajóban is kipróbálhatta magát a második szegedi válogatón.

„A felnőtt-világkupa nagy lehetőség volt, hogy felmérjem, hol állok ahhoz a mezőnyhöz képest. Jól sikerültek futamok, bár a sorsolásom lehetett volna szerencsésebb, ettől függetlenül nagyon motiváló volt a legjobbak között versenyezni, sok technikai és taktikai apróságot lestem el tőlük. Az, hogy Bálinttal együtt párosozhattam, óriási megtiszteltetés; már a felkészülés is kihívás volt, de remek egy csapatban dolgozni vele. Sokat segített a fejlődésemben, rengeteget tanultam tőle, például azt, hogyan osszam be jobban az erőmet a futamok között.”

A kajakos július 6-tól az olaszországi korosztályos világbajnokságon bizonyíthat, amire a felkészülés már a célegyenesbe érkezett.

„Jó erőben érzem magamat, sokkal jobban, mint a válogató előtt. Akkor még bezavart az érettségi, emellett a páros miatt sokat kellett utaznom, ám az utóbbi hetekben már csak magamra kellett koncentrálnom. A dobogó a cél, és hogy jól mutatkozzak be a korosztályban; mindent megteszek majd ezért. Izgalommal várom a kezdést, hiszen a mezőny ismeretlen nekem, kíváncsi leszek, hol lesz benne a helyem.”

(Kiemelt képünk forrása: MKKSZ)