UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-07-03 19:31

Az eddigi legkomolyabb próbatételére készül a serdülő fiúválogatott

Július második felében kezdődik a magyar válogatott részvételével a maribori EYOF, amire már gőzerővel készülnek a fiatalok. Felkészítőik közül Szabó Leventével és Iváncsik Tamással beszélgettünk.

Az első tétmérkőzései előtt áll a korosztályos fiú kézilabda-válogatottak legfiatalabbja, a 2006-os és 2007-es játékosok alkotta serdülőcsapat, amely már gőzerővel készül a július második felében kezdődő szlovéniai EYOF-ra. Az együttes 2021-ben kezdett alakulni, az elmúlt hónapokban pedig számos felkészülési mérkőzésen és tornán próbálhatta ki magát. A fiatalokat vezetőedzőként irányító Szabó Leventével a szegedi edzőtáborban a felkészülés legfontosabb állomásairól és a multisporteseményről is beszélgettünk.

„Lejátszottunk huszonkét-huszonhárom felkészülési mérkőzést, és most itt vagyunk az első világversenyünk előtt. Nagyon nehéz jósolni, ami biztos, hogy Portugália, Montenegró és Horvátország válogatottjával kerültünk azonos csoportba, és akár egy rossz meccs elég lehet, hogy kiszálljunk az aranyéremért folytatott versenyfutásból.

Remek tapasztalatszerzési lehetőség lesz ez a srácoknak

– mondja a szakember. – Június elején a Ruhr Games nemzetközi felkészülési tornán ezüstérmet szereztünk, a döntőben a csapat kétéves pályafutása során az első vereséget szenvedték el a fiatalok. Ebből sokat profitálhatnak, hiszen azt is meg kell tapasztalni, ha nem minden úgy alakul, ahogyan eltervezzük.”

Szabó mellett edzőként segíti a válogatott tagjainak fejlődését Iváncsik Tamás is, aki igyekszik átadni a fiataloknak a pályafutása során szerzett tapasztalatokat.

„Egyfajta kapocsnak érzem magamat Levi és a játékosok között; talán hozzá picit bátrabban jönnek, ha valamilyen engedményre vágynak, ám a munkát – nem kérdés – minden körülmény között el kell végezni – magyarázza a játékosként több mint százszoros válogatott tréner. – Próbálok mindenben segíteni nekik. Rengeteg világversenyen vettem részt, erről is beszélgettünk, hogy

ez az esemény teljesen más lesz egy hazai felkészülési tornához képest.

Át kell érezniük az esemény rangját, de nagyon bízom benne, hogy nem nyomja össze őket a teher, a legjobb arcukat mutatják majd.”

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)