UtánpótlásSport
2023. szeptember 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-07-03 17:28

Ladányi Balázs az U20-as válogatott új szövetségi edzője

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége döntött a korosztályos csapatok szövetségi edzőiről.

Ladányi Balázst nevezték az U20-as jégkorong-válogatott szövetségi edzőjének, aki így a francia élvonalba távozó Vas Mártont követi a poszton. A szapporói hős másodedzőként korábban már dolgozott a juniorok mellett; a mostani megbízatása egy évre szól – írja az MJSZ honlapja.

„Jó érzésekkel kezdek el dolgozni. Nem lehet azt mondani, hogy ismeretlen lenne a munka, mert másodedzőként már tevékenykedtem a juniorválogatott mellett. Szép feladat, teljesen más, mint amihez eddig hozzászoktam, de nagyon remélem, hogy sikerülni fog elérni a céljainkat. Sokkal kevesebb információból kell összeraknom a legjobb csapatot, mint amivel egy klubcsapatnál rendelkeztem, de remélem, hogy megfelelő mennyiségű lesz belőle és kiegészítve rengeteg elemzéssel ez megoldható. Sok információra lesz szükség a játékosokról, mivel viszonylag kevés idő áll majd rendelkezésre az együtt töltött napok adta lehetőségek szűkössége miatt, így marad az elemzés, aminek megvan a maga szépsége. A játékosokkal és edzőikkel való kommunikációnak is nagy szerepe lesz, és ebből sokkal többre lesz szükség, mint normál esetben, úgyhogy erről is fognak szólni a napjaim: edzés- és meccslátogatások, a videók elemzése és természetesen a válogatott összetartásokon látottak alapján kihozni a legtöbbet minden játékosból.

Olyan játékrendszert próbálunk kialakítani, ami a csapatnak a legjobb

 – mondta a 47 éves edző.

A juniorok július végén találkoznak először ebben a szezonban, az összetartás végén, július 27-én felkészülési meccset játszanak majd a kanadai U18-as válogatottal a Vasas Jégcentrumban. A korosztály fő eseménye a divízió I/A világbajnokság, amelyet decemberben a Tüskecsarnokban rendeznek.

Az elnökség a szakmai bizottság javaslatára meghosszabbította az U18-asoknál Svasznek Bence, míg az U16-osoknál Péter Róbert szövetségi edző szerződését.

(Kiemelt képünk forrása: MJSZ)