UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-07-05 11:48

Rangos nemzetközi díjat kapott a Kárpáti Farkasok

Rangos nemzetközi díjban részesült a Kárpáti Farkasok, a Kanken Youth Retention Awardot első magyar hokiklubként ítélték oda az érdi egyesületnek.

Tavaly után idén júniusban is beválasztották a Kárpáti Farkasok utánpótlás-nevelési programját Európa legjobbjai közé. Ezúttal viszont úgy ítélte meg az Európai Jégkorongklubok Szövetsége, hogy a magyar pályázatot tartja legalkalmasabbnak a díjjal való kitüntetésre. A prágai ünnepi rendezvényen Vonas-Dankó Kinga, a Kárpáti Farkasok ügyvezető igazgatója, valamint Nagy Attila sportmenedzser vehette át a díjat és a vele járó tízezer eurós támogatást, amellyel a klub tovább fejlesztheti utánpótlás programját – írja az MTI.

A díj odaítélésekor a Kárpáti Farkasok utánpótlásképzésének sokrétű és testre szabott edzésmódszerei és versenyeztetési lehetőségei, a klubtagok magas megtartási aránya és a társadalmi szemlélet mind elnyerte a zsűri tetszését. Az érdi klub olyan egyesületeket előzött meg a legjobb ötöt felvonultató, már szűkített listán, mint az osztrák Red Bull Salzburg, a szintén ausztriai DHC Icecats Linz, a szlovén Academy Rudi Hiti Bled vagy a szlovák Barani Banská Bystrica.

„Nagyszerű érzés, hogy a munkánkat nemzetközi szinten is felismerték és elismerték. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki részese klubunk életének, így ennek a sikernek is”

 – mondta Nagy Attila, az érdi klub sportmenedzsere.

(Kiemelt képünk forrása: Kárpáti Farkasok)