UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-07-06 14:53

Bakti Balázs kölcsönben a Vasasnál folytatja

A 18 éves utánpótlás-válogatott támadó középpályás, Bakti Balázs a következő idényben a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasasban szerepel kölcsönben.

A fiatal játékos Pilisvörösváron és a Dalnoki Akadémián kezdte pályafutását, majd a Vasas Kubala Akadémián pallérozódott, az elmúlt hat évben pedig Felcsúton szerepelt. Az NB I-ben a 2021–2022-es bajnoki évadban, 16 évesen mutatkozott be a DVSC ellen 3–0-ra megnyert mérkőzésen. Bakti Balázs összesen 15 NB I-es mérkőzésen játszott a Puskás Akadémia színeiben, majd 2023 tavaszán kölcsönben Budafokon szerepelt, ahol 20 tétmeccsen lépett pályára, többek között a Mol Magyar Kupa döntőjében, a ZTE FC elleni összecsapáson – írja az NSO.

A kötelező fiatalszabály teljesítésekor az eredményesség tekintetében lényeges szempont, hogy szakmai stábunk számára több minőségi játékos álljon rendelkezésre, ebben Bakti Balázs 2004-es születésűként, jelentős felnőtt tapasztalattal a háta mögött segítségünkre lehet a következő idényben – idézi a klubhonlap Nagy Miklós sportigazgatót. – Egyéves kölcsönszerződés keretében került hozzánk, melynek végén vételi opciót is érvényesíthetünk.”

„Nagyon örülök, hogy egy ekkora patinás klubhoz tudtam szerződni. Gyermekkorombon futballoztam Angyalföldön, már akkor is éreztem, hogy ez egy nagyszerű közeg, ezért

nagyon vártam, hogy létrejöhessen a megállapodás 

– mondta Bakti Balázs. – A csapat szeretettel fogadott, szeretnék a szurkolóktól is bizalmat kapni, bizonyitani nekik és a klubnak. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a csapat sikeréért, szeretnék hozzájárulni, hogy a csapat újra az élvonalban szerepelhessen”

(Kiemelt képünkön: Bakti Balázs és Nagy Miklós Forrás: vasasfc.hu)