UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2023-07-15 18:32

Ötödik lett az U23-as és junior mixváltó a hamburgi korosztályos vb-n

Az ötödikként végző U23-as és junior mixváltó érte el a legjobb magyar eredményt a hamburgi korosztályos vb-n, míg az egyéni számban egyedül Hóbor Zalán (9.) jutott be a legjobb tízbe.

Szombaton befejeződtek a hamburgi triatlon-világbajnokság korosztályos számai, amelyekben összesen tizenkét magyar fiatalnak szurkolhattunk. A juniorok egyéni számaiban volt ok a bosszankodásra: a fiúk között Hóbor Zalán és Kropkó Márton sokáig az első két helyet foglalták el, ám magyar szemszögből szerencsétlenül alakult a verseny második fele, főleg az 5 kilométer futás. A nagyobbik boly végül fel tudott rájuk zárkózni, végül előbbi kilencedik, utóbbi huszonnegyedikként ért célba. A másik két magyar indulóból Kovács Gyula harmincnegyedik, Soós Gergő Gyula ötvenedik lett.

A lányok között sajnos top 10-es eredmény nem született, viszont a balszerencsés esetből a versenyükben sem volt hiány. Ígéretes kezdés után (a vízből még negyedikként mászott ki) Nádas Nóra Romina elesett a kerékpár utolsó körében, ráadásul megsérült az álla, így nem fejezte be a futamot. A legelőkelőbb helyen a magyar lányok közül Papp Laura Inez (32.) fejezte be a versenyt, őt harmincnegyedikként Dobi Lili követte. A szabadkártyával induló Lehmann Sára az ötvenedik helyen végzett. 

A legjobb magyar eredmény szombatra maradt: az U23-asokkal kiegészülő junior mixváltó az eredeti tervekhez képest szinte teljesen más felállásban várta a kezdést, a Kiss Gergely, Kropkó Márta, Dévay Zsombor, Horváth Karolina Helga összeállítás azonban izgalmas versenyt követően, a negyedik franciák mögött tizenegy másodperccel lemaradva értek a célba. 

Balról: Kiss Gergely, Kropkó Márta, Dévay Zsombor és Horváth Karolina Helga, az U23-as és junior mixváltó tagjai Forrás: MTSZ
U23-as és junior világbajnokság, július 13-15. (Hamburg, Németország)

Junior egyéni:

Kovács Gyula, Kropkó Márton, Hóbor Zalán, Soós Gergő Gyula
Nádas Romina, Papp Laura, Dobi Lili, Lehmann Sára

U23-as és junior mixváltó:

Kiss Gergely, Kropkó Márta, Dévay Zsombor, Horváth Karolina Helga – 5. hely

(Kiemelt képünkön: a junior lányok rajtja a hamburgi vb-n Forrás: World Triathlon)