UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-07-18 13:58

Megkezdte a felkészülést a női NB I-es évadra a NEKA

Husznohat fős, javarészt utánpótláskorú kézilabdázók alkotta bő kerettel kezdte meg hétfőn a felkészülést a balatonboglári NEKA a női NB I új évadára.

A magyar szövetség június 30-án jelentette be, hogy fellebbviteli bizottságának másodfokú, jogerős döntése értelmében a Siófok KC nem kapott licencet az NB I következő idényére, ezért a jobbik kieső NEKA mégis bennmaradt. A balatonboglári együttestől a nyári szünetben 13 játékos távozott, és eddig csak ketten érkeztek: Siófokról Lapos Laura és Wald Kíra. Az akadémia női felnőttcsapatában javarészt továbbra is utánpótláskorú játékosok szerepelhetnek majd.

„Amikor kiderült, hogy indulunk az NB I-ben, elkezdtük tervezni, mit kell máshogy csinálni, átszervezni, kik azok a játékosok, akik szabadok és segíteni tudnának nekünk. Nem volt választás, elkezdtük az újratervezést” – tette hozzá Bakó, aki 26 kézilabdázóval kezdte el a felkészülést – de ez a létszám a bajnoki rajt előtt szűkül majd –, a korosztályos válogatottak, mint az újdonsült junior Európa-bajnok Zaj Klára, valamint a válogatottal az ifjúsági Eb-re készülő Keceli-Mészáros Renáta, Bali Boróka és Fazekas Virág később csatlakoznak a kerethez.

„Igazolni ebben az időszakban már szinte lehetetlen, főleg olyan játékosokat, akikre szükség lenne egy NB I-es keretben”

 – idézte a Nemzeti Kézilabda Akadémia honlapja a szakembert, aki Bohus Beátától vette át a csapat irányítását.

„Jelenleg is zajlanak tárgyalások, meglátjuk, tud-e még valaki csatlakozni hozzánk” – tette hozzá Bakó.

(Kiemelt képünk forrása: Tompos Gábor/NEKA)