UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás Junior ökölvívó Európa-bajnokság

2023-07-21 09:01

Tizenhét magyar fiatal száll ringbe a romániai junior Eb-n

Románia felé vette az irányt a magyar junior ökölvívó-válogatott, hogy részt vegyen a péntek délután kezdődő korosztályos Európa-bajnokságon.

Az év első fele a korosztályos ökölvívó-világversenyek szempontjából csendesebb volt a megszokottnál, ám az egyetlen, a kategóriába tartozó eseményen nagyot robbantottak a fiatalok: a május elején véget érő, jereváni ifjúsági Eb-n a viadal történetének eddigi legeredményesebb magyar szereplését mutatták be, hét érmet nyertek, közülük egy ráadásul arany színű volt, Szira Zsófiának hála.

Az esztendő második felében azonban gyors egymásutánban a juniorok és a serdülők is Eb-n mérethetik meg magukat. Az előbbiek, vagyis a 2007-es és 2008-as születésű bokszolók a romániai Ploiestiben kezdik meg a kontinensviadalon való szereplést péntek délután. A korosztály hazai képviselői nem pihentek az elmúlt hónapokban, számos hazai versenyen húztak kesztyűt, amelyek közül kiemelkedett az utánpótlás Magyar-kupa és a Bornemissza-emlékverseny – utóbbin nemzetközi ellenfelek ellen bizonyítottak. Külföldi megmretésekből sem volt hiány, az Eb előtti utolsó állomás során Pozsonyban bokszoltak, amit a többhetes tatai edzőtábor követett.

„Nagy csapattal érkeztünk meg Romániába, ami előtt gőzerővel zajlott a felkészülés. Az edzőtábor első hetében még a szerb fiatalokkal közösen is tudtunk készülni.

Jól sikerült ez az időszak, bizakodva várom a kezdést.

Ha minden igaz, rekordszámú a nevezők száma, a csapatokat végignézve pedig csak az oroszok és az fehéroroszok nincsenek itt, rajtuk kívül mindenki komplett összeállításban érkezett” – mondta az Utánpótlássportnak a start előtt a juniorválogatott vezetője, Törteli Ferenc.

Lányok:
46 kg: Petrimán Patrícia, 48 kg: Talpas Roxána, 52 kg: Nyögéri Sára, 54 kg: Rába Noémi, 57 kg: Varga Sára, 70 kg: Kapcsos Vivien, 75 kg: Budai Flóra
Fiúk:
48 kg: Körömi Ábel, 50 kg: Benedek Péter, 52 kg: Gombai Dominik, 54 kg: Horváth András, 60 kg: Horváth Szabolcs, 63 kg: Mailát András, 66 kg: Szakál Ahmed, 70 kg: Bozai Gyula, 75 kg: Váradi Sándor, 80 kg: Bodnár Bence

Csütörtök este kisorsolták az első kör párosításait:

(Kiemelt képünkön: a romániai junior Eb-n résztvevő magyar csapat Forrás: MÖSZ)