UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2023-07-22 09:00

Szalai Fanni megnyerte az ifjúsági Európa-bajnokságot

A mindössze 15 éves Szalai Fanni a lányok közül egyedüliként ért célba 22 perc alatt, így megnyerte a spanyolországi triatlon Európa-bajnokságot.

Péntek este rendezték meg a spanyolországi ifjúsági triatlon Európa-bajnokság egyéni döntőit, amelyben számos magyar fiatalnak szurkolhattunk. 

A fiúk mezőnyében közülük ketten jutottak be az A-döntőbe, vagyis a legjobb 30 közé, amelyben Trungel-Nagy Zalán a 16. helyen végzett, ezzel a fiúszakág legjobb eredményét szállítva. Nem sokkal mögötte ért célba Rózsavölgyi Donát, aki a 18. lett, honfitársától hat másodperccel lemaradva. A B-jelű fináléban kialakult egy magyar hármas fogat, amit Czigány Bánk Hunor, Székely Konrád és Mihály Szabolcs alkotott; ők ebben a sorrendben fejezték be a versenyt.

A Team Újbuda SE versenyzője, a 2008-as születésű, még serdülőkorú Szalai Fanni egészen remekül teljesített az elmúlt hónapokban, amelyek során rendre idősebbek között bizonyított. Az Arena Gamesen felnőttmezőnyben szerzett értékes bronzérmet, míg a tiszaújvárosi junior Európa-kupán már senki nem tudta őt megelőzni. Mint ahogyan a Banyolesben zajló ifjúsági Európa-bajnokságon sem: Szalai a csütörtöki elődöntőben még „csak” a második legjobb időt érte el (Ambre Grasset egy másodpercet rávert), a döntőben viszont már nem lehetett megállítani. Az emlegetett francia riválist kilenc másodperccel utasította maga mögé, egyszersmind

egyedüliként jutott 22 perc alá; aranyérem lett a jutalma a nála javarészt két évvel idősebb triatlonosok között.

 

Szalai Fanni Forrás: MTSZ

Rajta kívül még hárman jutottak be a magyarok közül az A-jelű fináléba: Baier Zsófia 10., Szobácsi Laura 12., Pusztai Dóra pedig 17. lett. A következő harminc fiatal között Fabók Eszter a 9., Filep Zóra pedig a 16. helyen végzett.

Az esemény utolsó napján, szombat délután zárul az Eb a mixváltók küzdelmeivel.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: Szalai Fanni és csapattársa, Fabók Eszter Forrás: Team Újbuda SE)