UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás Junior ökölvívó Európa-bajnokság

2023-07-24 12:53

Petrimán Patrícia már biztosan érmes a romániai junior Eb-n

Tizenegy magyar ökölvívó lépett eddig szorítóba a romániai junior Eb-n, közülük Petrimán Patrícia már bebiztosította a dobogós helyét.

Szép magyar győzelmeknek is örülhettünk a romániai junior (2007-2008-as születésűek) ökölvívó Európa-bajnokság első napjaiban: a Törteli Ferenc szövetségi edző vezette küldöttség már pénteken akcióba lendült. Kezdésképp Talpas Roxána (48 kg) szállt ringbe, ám nem bírt az ellenfelével, ellenben a 52 kilósok között Benedek Péter, aki döntő fölényes győzelmet aratott a koszovói ellenfelével szemben; a bíró már az első menetben leállította a mérkőzést, így Benedek bejutott a legjobb 16 közé.

Szombaton három magyar fiún volt a sor, közülük Szakál Ahmedet (66 kg) és Horváth Szabolcsot (60 kg) megállították, Gombai Dominik (50 kg) viszont kevesebb mint két perc alatt eldöntötte a horvát fiatal elleni összecsapását, így a negyeddöntőben folytathatja a szereplést.

Vasárnap magyar meccsdömpinget figyelhettünk, négy fiú és két lány is kesztyűt húzott a csapatból. Mailát András (63 kg), Bozai Gyula (70 kg) 5:0, Bodnár Bence (80 kg) pedig 4:1 arányban kapott ki, Váradi Sándor (75 kg) viszont magabiztos bunyóval jutott be a legjobb nyolc közé. Rába Noémi (54 kg) szintén a negyeddöntőbe jutott be, kiélezett meccsen verte 3:2-re a litván fiatalt.

A nap hőseinek sorába Petrimán Patrícia (46 kg) is beállt, a korábbi Eb-érmes spanyol versenyzőt egyhangú pontozással múlta felül, a sikerével pedig bejutott az elődöntőbe, így már biztosan érmes a kontinensviadalon. 

A program hétfő délután folytatódik, magyar fiatalokkal, akiket ezen a linken lehet követni.

(Kiemelt képünkön: Petrimán Patrícia kezét emelik a magasba a negyeddöntős összecsapása végén Forrás: MÖSZ)