UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

EYOF

2023-07-26 21:52

Egy ezüst- és négy bronzérem az EYOF harmadik napján

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.

Tovább folytatódott a magyar éremhalmozás a maribori EYOF-on (nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál): a 17. alkalommal megrendezett multisportesemény harmadik napján egy ezüst- és négy bronzérem landolt magyar fiatal nyakában.

A nap legjobb eredményét a 200 méter vegyesen másodikként célba csapó Kovács Botond érte el, akinek hála az úszók az első két naphoz hasonlóan szerdán sem maradtak érem nélkül.

A román Badea győzelméhez nem fért kétség, Kovács pedig nagy csatát vívott az ezüstért, végül több mint fél másodperccel megelőzte a harmadik Davidsont. 

„Beleadtam apait-anyait, ebben az úszásban nem volt több ennél, és az idő is remek lett – idézi az olimpia.hu a magyar fiatalt. –

Előzetesen nem is számítottam ilyen jó eredményre, remélem, a következő versenyszámaimban is sikerül kihoznom magamból a maximumot.

A 4x100 m gyorsváltó nem sikerült olyan jól, mint terveztem: a második ötvenig egész jól ment, de akkor nagyon meglátszott, hogy a kétszáz vegyes tizenöt perccel előtte volt. Eddig nagyon tetszik az EYOF, rengeteg barátot találtam a magyarok és a külföldiek között is – jól érzem itt magam!”

Az emlegetett 4x100-as gyorsváltó hagyhatott keserű szájízt, hiszen az utolsó ötven méterre még elsőként fordult a magyar négyes, ám végül negyedikként végzett; a lányok gyorsváltója 8. lett. A többi úszódöntőben Megyesi Vanda 200 méter mellen ötödik lett, Antal Dávid pedig 200 pillangón érkezett hatodikként a célba. Zámbó Virág Angyal, Rácz Zsombor és Szabó Lilla egyaránt bejutott a döntőbe a számában.

Az atléták két bronzérmet szállítottak: a tavalyi EYOF-on második helyen végző Szirbek Albert harmadik lett 1500 méteres futásban, hasonlóan a rúdugró Mészáros Emmához

„Már a bemelegítés folyamán jól éreztem magam.

Nagy tempó volt, a végén hajrá; egy jó futással tudtam megszerezni ezt a csodálatos bronzérmet az országomnak.

Ez jóval nehezebb volt, mint tavaly az ezüstérem. Nem hittem volna, hogy most is dobogóra tudok állni, nagyon boldog vagyok” – mondta a döntő után Albert.

Távolugrásban Hajdu Áron, 2000 méteres akadályfutásban Szabó Benjamin, hármasugrásban Francisco-Lucas Laura is bejutott a döntőbe, 200 méteren pedig Medgyessy Máté folytathatja az elődöntőben. Hétpróbában Kriszt Sarolta négy szám után 3484 ponttal a második helyen áll.

A cselgáncsozók az atlétákhoz hasonlóan két bronzzal jelentkeztek: a 60 kilósok között Kollár Sebestyén francia, az 52 kg-os Vég Luca pedig osztrák ellenfelet győzött le a harmadik helyért vívott összecsapáson.

A leány röplabdázók hétfőn bravúrgyőzelmet arattak az olaszok ellen, kedden viszont kikaptak a hollandoktól, Kőnig Gábor alakulata azonban szerdán javított, és szettveszteség nélkül múlta felül a lengyel együttest.

A serdülő fiú kézilabda-válogatott a röpiseknél jóval izgalmasabb meccset vívott, a szintén hibátlan horvátok ellen, a csoportjuk első helyéért. A Szabó Levente vezette csapat a félidei tízgólos hátrányát ledolgozta, fordítani viszont már nem tudott; a 34–34-es végeredmény az ellenfélnek kedvezett, ám így is az elődöntőben folytatják a fiúk.

A hegyikerékpárosok olimpiai számában Kiss Nikoletta Bettina 9., a fiúknál Zsembery Boldizsár Péter 17. lett.

Teniszben a leányok egyes küzdelmeinek 3. fordulójában Beviz Lujza két szettben kikapott a dán ellenfelétől, a fiú párosok nyolcaddöntőjében viszont Kovács Marcell és Tóth Ákos János duója simán verte az osztrák egységet.

Tornában a lányok – Knight Anna (29.), Szij Emese (56.), Kutasi Hanna (59.) – egyéni összetett és csapatversenyére került sor; utóbbiban a 16. helyen végeztek a fiatalok.

A részletes eredménysor ITT érhető el.

(Kiemelt képünkön: Kovács Botond Forrás: Team Hungary)