UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás Junior ökölvívó Európa-bajnokság

2023-07-28 11:34

Petrimán Patrícia és Nyögéri Sára is bronzérmes a junior Eb-n

A csütörtökön ringbe lépő magyar ökölvívók közül ketten bronzérmet szereztek, ketten pedig ötödikek lettek a romániai junior Eb-n.

A romániai Ploiestiben zajló junior ökölvívó Eb csütörtöki napján ismét négy magyar fiatal húzott kesztyűt, ráadásul mindannyian éremért szálltak harcba.

A lányok elődöntőiben már csak a medál színe volt a kérdés, a legjobb négy közé jutással bebiztosították korábban, hogy dobogóra állnak majd. 

A 46 kilogrammosok között Petrimán Patrícia az ukrán Kira Makohonenkóval csapott össze. A magyar fiatal mindent megtett, nagy csatára késztette Makohonenkót, ám a győzelmet nem sikerült megszereznie, így bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot. Nyögéri Sára az 52 kilogrammos mezőnyben hatalmas lendülettel kezdte a mérkőzést, igyekezett végig nyomás alatt tartani a cseh Julie Polednikovát. Nyögéri taktikája a meccs képe alapján jól működött, hiszen összességében ellenfele fölé tudott nőni, a pontozókat azonban nem sikerült meggyőznie, így Petrimánhoz hasonlóan a harmadik helyen zárta a tornát – írja a beszámolójában a hazai szövetség Facebook-oldala.

A fiúkra negyeddöntő várt: Benedek Péter a román Fabian Stroe ellen bizonyíthatott, ám a bírók a hazai versenyző javára döntöttek, így Benedek az ötödik helyen zárt. Az 54 kilogrammos Horváth András a legjobb négy közé jutásért szintén román fiatallal került szembe; sajnos nem tudta kamatoztatni magasságbeli fölényét, Nica taktikája pedig jól működött, így Horváth is az ötödik helyen zárta az Eb-t.

(Kiemelt képünkön Farkas József (balra) és Törteli Ferenc edzők, közöttük Nyögéri Sára Forrás: MÖSZ)