UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2023-08-01 20:55

Egy napot csúszik a kezdés, csütörtökön startol az U19-es vb

A rossz időjárási körülmények miatt egy nappal később, csütörtökön kezdődik Párizsban az U19-es evezős világbajnokság, amelyen tizenegy magyar versenyző indul el.

Régen látott eredményes szereplést mutatott be a májusi U19-es evezős Európa-bajnokságon a magyar ifjúsági válogatott: a kizárólag olimpiai számokban induló egységek közül kettő is dobogóra állhatott, összességében pedig a hat hajónkból négy is az A-döntőben, vagyis a legjobb hat között fejezte be a versenyzést. 

Pádár Luca remek versenyzéssel lett második az egypárevezősök között, míg a kormányos nélküli négyes (Kalmár Áron, Pálmai Ágoston, Kunstár Simon, Csizmadia Ádám) a harmadik helyen végzett. Az emlegetett fiatalok közül mindenki ott lesz a párizsi U19-es vb-n, rajtuk kívül pedig az Eb-csapatból hat sportoló ragad lapátot a világbajnokságon is. Összesen tehát tizenegy magyar evezősnek szurkolhatunk majd, akik öt egységben mutathatják meg a tudásukat.

Kedd délutáni hír, hogy elhalasztották az esemény kezdetét: eredetileg szerda reggel rajtoltak volna az első futamok, ám a rossz időjárási körülmények miatt a szervezők úgy döntöttek, csütörtök reggelre tolják át a kezdést.

A friss program és rajtlista ITT érhető el.

A magyar csapat az U19-es evezős világbajnokságon:

Leány egypárevezős: Pádár Luca 
Leány kormányos nélküli kettes: Bencsics Hella, Füzi Boglárka
Fiú kormányos nélküli kettes: Gasztonyi Péter, Szigeti Ferenc
Leány kétpárevezős: Kovács Eszter, Nagy Zsófia
Fiú kormányos nélküli négyes: Kalmár Áron, Pálmai Ágoston, Kunstár Simon, Csizmadia Ádám

(Kiemelt képünk forrása: MESZ)