UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2023-08-04 19:36

Jól kezdtek a magyar fiatalok a törökországi U23-as és junior Eb-n

Minden kategóriában szurkolhatunk magyar döntősnek a törökországi U23-as és junior triatlon Eb szombati napján.

Tizennégy magyar fiatallal a mezőnyben kezdődött el péntek reggel az U23-as és junior triatlon Európa-bajnokság, aminek a törökországi Balikesir ad otthont. A versenyzők közül többen a július első felében megrendezett korosztályos világbajnokságon is rajthoz álltak: akkor a mixváltó érte el a legjobb magyar eredményt (5. hely), míg egyéniben Hóbor Zalán tudott egyedül bejutni a legjobb tízbe (9.).

Az Eb-n ismét szerencsét próbálhatnak a fiatalok, akik már túl is vannak az első akadályon: a junior fiúk között a kettes számú elődöntőben Kovács Gyula első, Hóbor Zalán második lett, míg a hármasban Kropkó Márton a hatodik, az egyesben Soós Gergő Gyula a tizedik helyen ért célba, ezzel pedig mind a négyen bejutottak a szombati fináléba. A junior lányoknál Nádas Nóra Romina ünnepelhetett elődöntő-győzelmet, mögötte Papp Laura nyolcadik lett. Velük együtt a kilencedik Dobi Lili és a tizedik Pusztai Dóra is készülhet a másnapi fináléra.

A magyar U23-as csapat a törökországi Eb-n Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

Az U23-asok a felnőttekkel együtt méretik meg magukat, az elődöntőben pedig Kiss Gergely, Dobi Gergő és Dévay Zsombor is tizedik lett a saját elődöntőjében, közülük viszont csak Kiss A-döntős, utóbbi kettő versenyző hajszállal maradt le róla. A női mezőnyben is egy magyar induló vereledte be magát a legjobbak közé: Holánszky Laura (15.) készülhet az A-döntőre, míg Horváth Karolina (17.) és Peszleg Dominika (21.) a B-jelűben fejezi majd be az Eb-t.

A teljes eredménysor ITT böngészhető.

U23

Női: Holánszky Laura, Horváth Karolina Helga, Peszleg Dominika

Férfi: Dévay Zsombor, Dobi Gergő, Kiss Gergely

Junior

Leány: Dobi Lili, Nádas Nóra Romina, Papp Laura Inez, Pusztai Dóra

Fiú: Hóbor Zalán, Kovács Gyula, Kropkó Márton, Soós Gergő Gyula

(Kiemelt képünkön: a magyar junior-különítmény Forrás: Magyar Triatlon Szövetség)