UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2023-08-05 22:07

Az A-döntőben fejezte be az U19-es vb-t a fiú kormányos nélküli négyes

A Kalmár Áron, Pálmai Ágoston, Kunstár Simon, Csizmadia Ádám összeállítású kormányos nélküli négyes érte el a legjobb magyar eredményt a franciaországi U19-es vb-n; a hajó az A-döntőbe jutva a 6. helyen zárt.

A viharos szél miatt egy nappal később, csütörtökön kezdődött Párizsban az evezősök U19-es világbajnoksága, aminek szombaton rendezték meg az utolsó futamait.

Az A-döntőbe, vagyis a legjobb hat közé egyedül a fiú kormányos nélküli négyes jutott be a tizenegy fős, öt egységgel induló magyar csapatból:

Kalmár Áron, Pálmai Ágoston, Kunstár Simon, Csizmadia Ádám összeállítású hajó az elődöntőben harmadik lett, így kvalifikálta magát az A-döntőbe, amelyben hatodikként ért célba.

A fiú kormányos nélküli kettes (Gasztonyi Péter, Szigeti Ferenc), a leány egypárevezős hajó (Pádár Luca) és a leány kormányos nélküli kettes (Bencsics Hella, Füzi Boglárka) is bejutott a legjobb tizenkettő közé, végül a B-döntőben zárták a vb-t, míg a kétpárevezős egység egészségügyi probléma miatt nem tudta befejezni a versenyt: a lányok még becsülettel lehúzták a reményfutamot, a D-döntőben azonban már nem tudtak elindulni.

Részletes eredmények ITT érhetők el.

A magyar csapat az U19-es evezős világbajnokságon:

Fiú kormányos nélküli négyes: Kalmár Áron, Pálmai Ágoston, Kunstár Simon, Csizmadia Ádám (6.)
Fiú kormányos nélküli kettes: Gasztonyi Péter, Szigeti Ferenc (11.)
Leány egypárevezős: Pádár Luca (12.)
Leány kormányos nélküli kettes: Bencsics Hella, Füzi Boglárka (12.)
Leány kétpárevezős: Kovács Eszter, Nagy Zsófia

(A kiemelt kép forrása: MESZ)