UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2023-08-13 12:16

A nyolcaddöntőig jutottak a legjobb magyar fiatalok az U17-es Eb-n

Nyolc magyar fiatal ragadott ütőt a szombat este befejeződő, litvániai U17-es tollaslabda Európa-bajnokságon.

Szombat este ért véget a litvániai U17-es tollaslabda Európa-bajnokság, amelyen nyolc magyar fiatal kapott lehetőséget a bizonyításra. 

Az esemény a csapatversennyel kezdődött: a magyarok Wales (4:1) és Bulgária (5:0) legjobbjai ellen is győzedelmeskedtek, a franciákkal viszont nem bírtak (0:5), így a csoport második helyén zártak, nem jutottak be a negyeddöntőbe.

A verseny második felében következtek az egyéni és a páros kategóriák. Egyesben Mesterházy Milán előbb lett, majd belga ellenfelet győzött le két szettben, az ukrán ellenfelétől viszont kikapott a negyeddöntőért vívott mérkőzésen, Palkovics Pétert viszont az első mérkőzésén megállította a walesi riválisa.

A lányok között Dorozsmai Hédi sima sikerrel kezdett, majd kiélezett meccsen a holland Willét is legyőzte, a legjobb tizenhat között viszont a későbbi győztes ukrán fiatal állította meg. Szabó Zsófi kezdésnek két szettben verte az olasz ellenfelét, a nyolcaddöntőbe viszont már nem tudott bejutni, lengyel indulótól kapott ki három szettben.

Fiú párosban a Balogh Ádám, Csernyánszki Balázs és a Mesterházy Milán, Palkovics Péter összeállítás is az első meccsén kapott ki, míg a leány duók között Szabó Zsófi a belga Van Wonterghemmel állt össze, ám nem tudtak túljutni az első körben a dán ellenfeleiken. Dorozsmai Hédi és Karalyos Etelka viszont két mérkőzést is behúzott, előbb máltai, majd olasz duó ellen, a nyolcaddöntőben viszont már nem bírtak a török párossal.

A fiú párosokhoz hasonlóan a vegyesek is nyert meccs nélkül fejezték be az Eb-t; Balogh Ádám és Karalyos Etelka svéd, Csernyánszki Balázs és Pinke Anna pedig skót ellenféltől kapott ki.

A teljes eredménysor ITT böngészhető.

(Kiemelt képünk forrása: MTLSZ)