UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2023-10-12 14:23

Gazsó Alida Dóra tanulóévként tekint 2023-ra

Az év végén az utánpótláskortól búcsúzó 23 éves kajakos, Gazsó Alida Dóra nem panaszkodhat a felnőttek között elért eredményeire.

Nem panaszkodhat az 2023-as eredményeire az U23-as korosztályból az év végével kiöregedő kajakos, Gazsó Alida Dóra, akinek nem kell bemutatni a felnőttmezőnyt. A fiatal a nyáron az Európa Játékokon ezüst- és bronzérmet is szerzett, míg a duisburgi vb-n K–4 500-on kvótát szerzett Magyarországnak.

„Nekem kétezerhuszonhárom tanulóév volt, hiszen egyesületet és edzőt is váltottam – nyilatkozta az NSO-nak a 2022 októberében a KSI-ből a Budapesti Honvéd SE-be igazoló Gazsó Alida Dóra. – Teljesen más munkát végeztem, mint korábban, igyekeztem a határaimat feszegetni, új dolgokat kipróbálni, e tekintetben a felkészülésem, a versenyeim nagyon jól sikerültek. Úgy érzem, fejlődtem tavalyhoz képest, remélem, ez folytatódik.”

Gazsó a kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamarával az idén kezdett együtt dolgozni.

„Szeretek együtt dolgozni Tamival, tapasztalt versenyző. Ott van minden edzésen, még úgy is, hogy nevel egy kislányt – engem ez is nagyon motivál: amellett, hogy a lányával is foglalkozik, ugyanúgy minden tréninget végigcsinál. Inspiráló személyiség.”

Az interjúban az is szóba került, mennyire érzi biztosnak a helyét a már emlegetett, olimpiai kvótát szerző K4-es egységben.

„Ezt most még nem tudjuk. A szövetségi kapitánnyal, Hüttner Csabával már beszélgettünk erről, van egy terve, amit felvázolt, ezt szeretné megvalósítani. Eddig úgy volt, hogy az egyesválogatók alapján állítottuk össze a négyes csapatot, még nem tudjuk, a jövőben hogyan lesz. A válogatókat egyébként jövő májusban rendezik.”