UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong Divízió I/A-s U18-as leány jégkorong-vb

2024-01-12 19:39

Fordított a franciák ellen, bronzérmes lett az U18-as leányválogatott a divízió I/A-s vb-n

Hátrányból felállva nyert az U18-as leány jégkorong-válogatott a franciák elleni záró meccsen, ezzel bronzérmesként zárt az egnai divízió I/A-csoportos korosztályos világbajnokságon.

Miután a harmadik osztrákok pontot veszítettek az utolsó dánok ellen, a negyedik helyen álló magyar válogatott úgy vághatott neki az ötödik franciákkal szembeni záró fordulós találkozónak, ha rendes játékidőben nyer, megszerzi a bronzérmet az olaszországi Egnában zajló másodvonalbeli U18-as leány jégkorong-világbajnokságon. 

A Bedő Botond vezette mieink dominálták a mérkőzést: az első és a második harmadban is jóval több lövéssel próbálkoztak, mint az ellenfél (11–5 és 14–5 volt a lövések aránya a magyarok javára), azonban gólra váltani nem sikerült a helyzeteket, így a záró húsz percre maradt a döntés (0–0). Majd a harmadik harmadik elején a franciák szerezték meg emberelőnyből a vezetést Marleen Origlio révén (0–1), ám a válogatottunkat ez sem törte meg: három perccel később Gergely Dalma emberhátrányból (!) válaszolt (1–1). Hét perccel a vége előtt pedig

Polónyi Petra góljával már a magyar csapatnál volt az előny, amelyet a legvégén már nem is engedett ki a kezéből, így 2–1-re legyőzte a franciákat, és nyolc ponttal a harmadik helyen zárta a vb-t.
A magyar válogatott bronzérmes lett a divízió I/A-s U18-as leány-vb-n Forrás: MJSZ

A dánok végeztek az utolsó helyen, ezzel kiestek a divízió I/B-be, míg az elitbe való feljutás sorsa a házigazda olaszok és japánok között dől el a torna záró meccsén, péntek este 19:30-as kezdettel.

DIVÍZIÓ I/A-S U18-AS LEÁNY JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, EGNA (OLASZORSZÁG)
Ötödik forduló
Magyarország–Franciaország 2–1 (0–0, 0–0, 2–1)
Gólszerzők: Gergely Dalma 46. perc, Polónyi Petra 54. p., illetve Marleen Origlio 43. perc
A magyar válogatott vb-kerete:
Kapusok: Milibák Helga (BJA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Chlepkó Zsófia (BJA), Faragó Luca (Ajkai Óriások), Hajdu Lili (BJA), Haraszt Lorina (IOGJA), Koncz Boglárka (HKB), Kornyilov Anna (BJA), Szabó Bonita (Dornbirn, osztrák)

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Bátyi Boróka (Angels), Fehér Nikolett (HKB), Gergely Dalma (BJA), Hiezl Réka Effi (Vasas), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Mozolai Berta (Stanstead, kanadai), Polónyi Petra (OHA, kanadai), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)