UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-02-09 17:49

Gruber Zsombort leigazolta a Ferencváros

A Ferencváros átigazolta a 19 éves korosztályos válogatott labdarúgót, Gruber Zsombort a Puskás Akadémiától.

Az FTC-ben folytatja pályafutását a 19 éves magyar korosztályos válogatott labdarúgó, Gruber Zsombor, aki a Puskás Akadémiától érkezik a Népligetbe. A támadó a szezon végéig a ZTE együttesét erősíti kölcsönben – írja a fradi.hu.

„Nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk Gruber Zsombort.

Úgy gondoljuk, ő a magyar labdarúgás egyik legtehetségesebb támadójátékosa.

Szeretnénk őt tovább építeni, ezzel a Ferencváros és a magyar futball számára is nagy értéket teremteni. A rövid távú szakmai cél, hogy az ideigazolása után a ZTE együttesének adjuk kölcsön, ezzel minél több játékpercet tudjon szerezni a szezon még hátralevő részében. Nyártól nagyon számítunk rá, és reméljük, hogy minél előbb be tudjuk építeni a csapatba” – mondta a Ferencvárosi Torna Club sportigazgatója, Hajnal Tamás.

A jelenleg is zajló idényben eddig 17-szer lépett pályára Gruber az NB I-ben, ezeken összesen 3 gólt szerzett (Mezőkövesd, MTK, DVSC), valamint egy gólpasszt is kiosztott (Mezőkövesd). A Magyar-kupában két mérkőzésen három gólt lőtt, egyet a Mosonmagyaróvárnak, míg kettőt az FTC-nek (előbbit 21-re megnyerte a Puskás, míg a Fradi ellen hosszabbításban szenvedett vereséget).

A fiatal 2019 januárjában mutatkozott be az U15-ös válogatottban, majd még abban az évben, novemberben megkapta a lehetőséget az U16-ban is. 2021-ben az U18-as, 2022-ben az U19-es, míg 2023-ban az U21-es magyar válogatottban lépett pályára.

 

(Kiemelt képünk forrása: fradi.hu)