UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2024-04-08 20:36

Sznúker: Révész Bulcsú háromfrémes hátrányban a vb-selejtezőben

Kilenc frém után a 17 éves Révész Bulcsú 6–3-as hátrányban van Sean O’Sullivan ellen a sznúker-világbajnokság selejtezőjének 1. fordulójában Sheffieldben

A 17 éves Révész Bulcsú kilenc frémet követően 6–3-as hátrányban van Sean O’Sullivan ellen a sznúker-világbajnokság selejtezőjének 1. fordulójában, Sheffieldben – írja az NSO.

A világranglista 85. helyén álló O’Sullivan kisebb brékekkel szűk egy óra alatt megnyerte az első két frémet, majd a harmadikban 62-es pontsorozattal elhúzott, és ez is az angolé lett. A negyedikben Révész is „megérkezett a meccsbe”, és 85–18-cal (66-os brék) 3–1-re szépített.

Rövid pihenő után az ötödik frémben nem lehetett mit kezdeni O’Sullivannel, 114-es brékkel 4–1-re elment. Az angol a későbbikben sem lassított, de azért Révész is nyert frémet. Sőt, 6–1-es állásnál

Révész bizonyította, hogy mennyire tud küzdeni, hiszen a hétfői utolsó két játékot megnyerte

(58-as és 53-as brékkel), így felzárkózott 6–3-ra.

A párharcot, amely az egyik fél tizedik nyert frémjéig tart, kedden délután 15.30-tól folytatják.

Révésznek, aki junior-világbajnokként a következő szezontól profi státuszban játszhat a tornákon, ez a második szereplése a vb-selejtezőben. Tavaly az első körben 10–5-re kikapott az angol Jamie O'Neilltől.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Révész Bulcsú–Sean O’Sullivan 3–6 – részeredmény
A mérkőzés az egyik fél tizedik nyert frémjéig tart.

(Kiemelt képünkön: Révész Bulcsú Forrás: NSO)