UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2011-07-19 10:25

Hungária Kupa: egy híján húsz

Július 23-án kezdődik Budapesten a 19. Hungária Kendo Kupa. A Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség 1990-ben szervezte meg első ízben ezt a nemzetközi versenyt, amely azóta a világversenyek mellett ez az egyik legrangosabb sportági viadal Európában.

Forrás: kendo.huA nagy hagyományú Hungária Kendo Kupa népszerűsége nem csak abban rejlik, hogy az Európa- és világbajnokságok mellett lehetőséget nyújt a legjobbaknak, hogy év közben is összemérjék tudásukat: a versenyhétvégét megelőzően egy szemináriumon is részt vehetnek a jelentkezők. A július 20-án kezdődő tanácskozást magas fokozatú kendós személyiségek vezetik majd. Jelen lesznek a francia, a német, a szerb, az osztrák, a finn és a román szövetség vezetői is, valamint Alain Ducrame, az Európai Kendo Szövetség elnöke és Toshinobu Sakai, az Össz-Japán Kendo Szövetség képviselője. A szeminárium pénteken vizsgával zárul, ahol ebben az évben már 5. dan fokozatra is vizsgázhatnak a jelentkezők.
A verseny szombaton az egyéni küzdelmekkel kezdődik négy kategóriában (férfi és női felnőtt, gyermek, 1. dan alatti), majd vasárnap a csapatviadallal ér véget. Az eseményre Németországból, Ausztriából, Szerbiából, Romániából, Csehországból és Szlovákiából érkeznek sportolók, s természetesen az Európa-bajnok magyar férfi válogatott, valamint az Eb-ezüstérmes női együttes tagjaiért is szoríthatnak a hazai nézők.