UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2011-08-09 14:58

Korpa Bence továbbra is veretlen

A tíz magyar versenyző pozitív mérleggel zárta az ötödik és a hatodik fordulót az Európai Uniónak az ausztriai Mureckben zajló sakkbajnokságán. Honfitársaink a húsz partiból tízet megnyertek és négy remi mellett hatszor szenvedtek vereséget. Az U14-es korcsoportban Korpa Bence két döntetlennel őrizte meg veretlenségét, és öt pontjával ugyanúgy a második helyen áll, mint az eggyel fiatalabbak között Péczely Zsombor.

dzsoni A legfiatalabbak U8-as csoportjában Bakos Balázs és Majoros Rózsa is kettős győzelemmel abszolválta a legutóbbi két játéknapot. Balázs ezzel felzárkózott a harmadik helyre, és fél pontra van az előtte álló portugál fiútól, másfélre pedig a továbbra is százszázalékos német listavezető Kevin Tongtól. A három vesztett játszmával nyitó Rózsa immár a középmezőny tagja. Érseki Áron és Lendvai Olivér egyet-egyet nyert és vesztett. Ennek következtében a négypontos Áron kicsit visszacsúszott, mégpedig az 5-11. pozícióba, míg két pontjával Olivér egyelőre a mezőny alsó harmadában foglal helyet. A négy tízéves magyar versenyző, sajnos, sikertelenebb perióduson van túl. Csetneki Márk és Érseki Tamara egy-egy győztes és vesztes partija mellett Kelemen Dávid és Matos Bálint fél-fél pontot szerzett. Márk ezzel együtt négy egységgel holtversenyben az ötödik, mindössze félpontnyira a bronzérmes pozíciótól. Tamara és Bálint ötvenszázalékos mérlege értelemszerűen a középmezőnyhöz (18., 21.) elegendő, a 3,5 ponttal rendelkező Dávid pedig negyedmagával a 12. helyen tartózkodik.
Az U12-es korcsoport magyar reprezentánsa, Péczely Zsombor duplázni tudott az elmúlt két napban, és öt pontjával fél egységnyire megközelítette az éllovas osztrák játékost, Florian Mesarost. A hetedik körben igazi rangadó vár Zsomborra, hiszen a vele holtversenyben a második helyen álló belga Nicola Capone ellen ül asztalhoz, mégpedig a világos bábukat vezetve. A legnagyobbak U14-es csoportjában mesternégyessel nyitó Korpa Bence némileg megtorpant, hiszen két döntetlennel folytatta szereplését. E két remi persze a legkevésbé sem szégyellnivaló, hiszen előbb azzal a litván Titas Stremaviciusszal osztozott meg a ponton világossal, aki aztán a hatodik fordulóban aratott sikerével és 5,5 pontjával átvette a vezetést. Bence a másik fél pontot, immár sötéttel, szintén élversenyző, az észt Henrik Haavamae ellen érte el, akinek ezzel 4,5 pont áll a neve mellett a negyedik helyen. A Jan Petr társaságában a 2-3. pozíciót elfoglaló magyar fiú a hetedik körben a négypontos litván Marijus Vicasszal veszi fel a küzdelmet, míg a cseh játékos éppen a litván listavezetővel csap össze. Részletes eredmények a Sakk/Eredmények/Nemzetközi menüpontban. Korábbi írásunk: Korpa Bence négyből négyet nyert

Képgaléria