UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2012-04-07 21:41

Jó időben, jó idők + VIDEO

Jól járták az esőtáncot, így az ígért zivatar elkerülte a délelőtti időfutamversenyt a 35. KSI Kupán. Ellenben záporoztak a jobbnál jobb eredmények valamint a váratlan helyezések is. Az U11-esek közt tarolt a Balassagyarmat, a többi korosztályban pedig – az U15 kivételével – a viadalt rendező KSI.

Fogl Balázs Kicsit csúszott a rajt, de így legalább napsütés várta az első indulót: Kardos Gergő vágott neki elsőként a 8 kilométeres távnak. Őt percenként követték a többiek a 35. KSI Kupán, amit a sportiskola kerékpárszakosztálya a már jól bevált helyszínen, Dunakeszin, az Alagimajor felé vezető úton rendezett. „Kerékpárral? Kizárt! Kísérni csak kocsival lehet!” – hangzott a szervezőktől, így aztán tűzpiros kombijával indult Schneider apuka gyermeke nyomába. A Szekszárdi Szabadidős KE edzője háromnegyed órával később a felnőtt mezőnyben maga is elindult, de előtte még bíztatta Sebestyént az U13-asok mezőnyében. Nem ő volt az egyetlen „üldözött”: akadt, akit az egész család űzött, hajtott a kocsiból, az U23-as pályamenő Szalontay Sándort pedig Somogyi Miklós kísérte robogójával. Tizenegy óra tájban az U11-esek is megérkeztek, akiknek várniuk kellett kicsit a rajtra. Köztük a hétéves Petrovics Patriknak is, akiről később kiderült, hogy balassagyarmati csapattársaival egyetemben ő is triatlonozik, de a versenyprogramba még így a tavasz elején belefért a „szimpla” bringaverseny. A legélesebb küzdelemre az ifik közt lehetett számítani. Egyrészt a „hazaiaknál” számos kiváló versenyző van, közülük egy tucat ott is volt az U19-es mezőnyben. Aztán a rajt előtt jött a hír, hogy Kenyeres Ábel rosszul van, nem tud kerékpárra ülni. Az egyik legnagyobb esélyes tehát kiesett, de Somogyi Miklós szakosztályvezető így is bízhatott az érmekben. Biztosra nem mehetett, hiszen az SZSZKE-s Nagyernyei Bence és Király Balázs, de akár a hegyi menő PCCC-s Bányai Dominik is nyerhetett. Végül először ebben a korosztályban vált biztossá a végeredmény, a többiben ugyanis a mezőny végén is volt 1-2 induló. Az U19-et a Félsziget Kupán is győztes Emhő Ferenc nyerte Varró Bálint és Rózsa Balázs előtt. Mindhárman a KSI versenyzői...

35. KSI Kupa, időfutam dobogósok. U11: 1. Nagy Vanessza, 2. Schuchmann Eszter, 3. Petrovics Patrik (valamennyien Balassagyarmat); U13: 1. Hájos Dániel, 2. Kardos Gergő, 3. Takács Richárd (mindhárman KSI Schwinn-Csepel SE); U15: 1. Győrfi Bálint, 2. Hajdú Máté Olivér (BVSC-Zugló Orient21), 3. Dian Ábel (Bikeexpress SE); U17: 1. Gyöngyösi Kevin (KSI), 2. Fábián Ábel (SzSzKE), 3. Karl Dávid (Bikeexpress SE); WU17: 1. Tolnai Zsanett, 2. Borissza Johanna Kitti (mindketten KIS), 3. Tache Manice (Villám); U19: 1. Emhő Ferenc, 2. Varró Bálint, 3. Rózsa Balázs (mind KSI).

Leginkább az U17-es Gyöngyösi Kevin lepődött meg, amikor megtudta: az U17-esek között sincs már induló a mezőny végén, így bizony ő állhat fel a dobogó legfelső fokára. „Ez az első évem ebben a korosztályban, ráadásul nem is az erősségem az időfutam, ezért még inkább örülök a győzelemnek. Az idősebbek közül Móricz Dani, Karl Dávid és Nagy Olivér is ott volt a mezőnyben, nem láttam sok esélyt arra, hogy nyerjek. Úgy jöttem ma ide, hogy a dobogón szeretnék állni a verseny után, de az, hogy a tetején tehetem, még engem is meglep.” Győrfi Bálint az egyetlen olyan győztes az utánpótláskorúak között, aki klub nélküliként nyert ezen a délelőttön. Esetében azonban nem most berobbant versenyzőről beszélünk, hiszen a kisdorogi idénynyitón a dobogó közelében, Tihanyban pedig annak tetején láthattuk a kaposvári fiút.
Jóval dél után, amikor az utolsó versenyző is nekivágott a maga nyolc kilométerének, a legtöbb csapat a „találkozási pontjához” gyűlt. Az autók és mikrobuszok csomagtartóiban pedig helyet cseréltek a kellékek: visszakerültek a vasak, és előkerültek a szendvicsek. Aztán gyorsan a pulóverek és az esőkabátok is, az eredményhirdetést már megzavarta néhány égi csepp. „Legalább eddig megúsztuk, bár jó lenne a délután is szárazon” – mondták többen azok közül, akik a 2. etapra, a délutáni kritériumversenyre is Dunakeszin maradtak. Képek az időfutam-versenyről ITT. Videó a 35. KSI Kupa időfutamáról hamarosan! Az I. és a II. etap eredményei hamarosan ITT. Értékelő szavak Somogyi Mikós, szakosztályvezető, KSI Schwinn-Csepel SE: „A vártnál népesebb volt a mezőny, több mint 120-an álltak rajthoz. A KSI-ben nagyon erős csapatunk van, ma azonban nem azok nyertek, akikre előzetesen számítani lehetett. Így is van három győzelmünk és számtalan helyezésünk, ennek nagyon örülök. Nagy Vanessza (Balassagyarmat), az U11 győztese: „Ez már a sokadik győzelmem életemben. Van a szobámban egy dicsőségpolc, azon lógnak az érmeim és a tetején vannak a kupák. Azok közé fog kerülni a most kapott kerékpáros szobrocska.” Emhő Ferenc (KSI), az U19 győztese: „Nagyon örültem reggel, amikor megláttam, hogy süt a nap, de nekem az sem jelentett volna más versenyt, ha esik az eső. Ennél nagyobb probléma lehetett volna az, ha tegnap egy figyelmetlen autós hibáját a bringám ennél jobban bánja. Szerencsére a hátsókerék nyolcasát meg lehetett javítani.” Rózsa Balázs (KSI), az U19 3. helyezettje: „A verseny előtt úgy gondoltam, hogy Kenyeres Ábel és Varró Bálint mögött a 3. helyet megcsíphetem. Ábel sajnos nem tudott elindulni, de attól még nem lett egyszerűbb a dolgom, hiszen Emhő Feri a helyére lépett. Nem meglepő Feri eredménye, időfutamokon tavaly is jobbakat ment nálam. Lesz lehetőségem visszavágni áprilisban több horvátországi versenyen, de az ob-n is szeretnék revansot venni.”