UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2013-04-09 08:04

A kezünkben a sorsunk + VIDEÓ

Villámrajt után hamar megállt parancsoltak a női válogatottnak a világbajnokságon, Ausztrália 5-3-ra nyert Auckland-ben. A vereség ellenére ezen a mérkőzésen is megvolt a magyar fölény, és a fiatal csapatot nem kell temetni: ha a hátralévő mérkőzéseit megnyeri, feljuthat a divízió I/B-be.

eFBé „Nem a tavalyi gólokkal vertük Szlovéniát, mint ahogy az ausztrálokat sem lehet majd a tegnapiakkal elintézni” – mondta Gömöri Csaba a nyitónap után arra utalva, hogy egy éve 8-1-re verte Magyarország Szlovéniát (idén 9-1-re), az ausztrálokat pedig 3-0-ra. A három lőtt gól idén is megmaradt csak került mellé kapott is… Az első harmadban rögtön kettő, Green akkor lőtt a kapunkban, amikor már azt hittük, hogy nálunk a korong, míg del Basso a magyar fegyvert használva mattolt: elveszített pakk a kapunk előtt, a „kenguru” pedig végigszáguldott. és belőtte Gegesy mellett a másodikat.
A második harmadra Németh Anikó érkezett a magyar kapuba, ezért már a pályáról látta, ahogy Huszák Alexandra szépít. Az egyenlítés elsőre nem jött össze, del Basso lövését Németh fogta, pechjére Steranko elé került a korong (1-3). A félidő derekán végre összejött két, hamisítatlan magyar támadás. Előbb Horváth Tifani ütött gólt, majd Ungár Rebeka szólója után védett a kapus, a lecsorgó azonban Huszáké volt (3-3). A harmadik játékrészben hiába lőttünk eleget Bruske kapujára, az utolsó 20 percre beállt játékos lehúzta a rolót. Ráadásul pocsékul kezdődött a játékrész, a semleges harmadban eladott koronggal Green korizott ziccerig (4-3). Steranko az 58. percben döntött el mindent, védhetetlen távoli bombájával. Nincs még veszve a világbajnokság: Aucklandben szünnap következik, lehet regenerálódni és rákészülni három nagyon fontos összecsapásra, sorrendben Lengyelország, Új-Zéland, majd Olaszország ellen. A róka és a holló meséjéből vette a példát (nevezetesen a holló szájából kiénekelt sajtot) Medgyes László, a csapat felszerelés-menedzsere, aki a második mérkőzésről így írt napi élménybeszámolójában: „Nem mondhatom azt, hogy nem tettünk meg mindent annak érdekében, hogy álmainkat megvalósítsuk, célunkat elérjük, de valami közbeszólt. Nem tudom, hogy a sors akarta-e így, hogy ne a könnyebb utat járva jussunk el az utolsó naphoz, de mindegy is – az ausztrál-meccs már történelem. Aki bánkódik a múlt eseményei miatt, az nem tud megfelelően koncentrálni a mára, s így a holnap nem reményt, hanem kilátástalanságot sugároz a számára. A mi csapatunk erős! Most kell megmutatnunk, hogy kaptunk ugyan egy pofont, de attól még fel tud állni a padlóról, megrázzuk magunkat, s megyünk tovább. A sajtunk ugyan messzebbre gurult, mint kezdetben gondoltuk, de igenis megyünk a jégre, mert ez az életünk. Sok-sok évet dolgoztunk azért, hogy itt lehessünk, nem fogunk felemelt kézzel és lehajtott fejjel távozni. Az elkövetkezendő három mérkőzésen duplázott erővel fogunk játszani, mert nem engedjük, hogy kiénekeljék szánkból a sajtot, elvegyék tőlünk álmainkat…” Gólösszefoglaló: Az első mérkőzésről ITT. Női divízió II/A csoportos világbajnokság, Auckland, második játéknap: Magyarország–Ausztrália 3-5 (0-2, 3-1, 0-2) G: Huszák Alexandra (2), Horváth Tifani, ill. Alivia del Basso, Andrea Steranko (2), Shona Green. Új-Zéland–Olaszország 2-6 (0-1, 1-3, 1-2); Lengyelország–Szlovénia 3-2 (0-0, 0-0, 3-2). Az állás: 1. Olaszország 6, 2. Lengyelország 5, 3. Magyarország 3, 4. Ausztrália 3, 5. Új-Zéland 1, 6. Szlovénia 0. Következik április 11-én: Magyarország–Lengyelország, Szlovénia–Olaszország, Ausztrália–Új-Zéland.