UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2013-04-11 09:54

6-3 a jégen + VIDEÓ

Lengyelország legyőzésével továbbra is versenyben van az első helyért a magyar női válogatott az aucklandi divízió II/A csoportos világbajnokságon. Ahogy csapatként szaladt bele az ausztrálok elleni vereségbe, úgy csapatként válaszolt a kétkedőknek: a lányok bármikor bárkit képesek legyőzni.

eFBé „A vereséget a csapat szenvedte el. A csapat 22 játékosa és a szakmai stáb együtt. Nem keresünk bűnbakokat, mert csak az tud hibázni, aki dolgozik. A jégen is és a padon is. És mi évek óta dolgozunk. Kemény és akarattal, alázattal, és eredményeink vannak, voltak és lesznek is” – utalt az ausztrálok elleni mérkőzésre Gömöri Csaba szövetségi kapitány. Értékelésében leírta, hogy a találkozón voltak rossz döntések, de azokat vállalni kell, tanulni és építkezni belőlük.
A keret átmozgató edzéssel és délutáni regenerálódással töltötte a vébé első szabadnapját. Piha Beach-re kirándult, amely az aucklandiak kedvenc célpontja – távolságban nagyjából olyan, mintha a budapesti leugrana a Velencei-tóra. Csodaszikla, fotózás és rövid fürdőzés is belefért: erőt gyűjtött a csapat, hogy aztán egy hónapon belül negyedszer is biztosan  legyőzze Lengyelország válogatottját. Lévén előkészületi mérkőzéseken, március közepén Budapesten három alkalommal is megtette.
A lengyelek veretlenül álltak két meccs után a világbajnokságon, öt pontot szereztek eddig. A számot nem tudták gyarapítani, a magyar válogatott végig vezetett egy-két góllal, és a kezében tartotta a meccset. Góllal indítottunk: Kiss-Simon–Gasparics volt a korong útja, Fanni kicselezte a védőket majd Huszákhoz passzolt, Szasza pedig belőtte az elsőt. A következő gólja is villámtalálat volt: az utolsó harmadban a korongbedobás után szólózott, remek lövése a kapuvasról vágódott be. Ekkor 4-1 volt az állás, Medgyes Dorottya volt eredményes korábban, valamint Dabasi Réka is feliratkozott a vébé-góllövők közé. Huszák találata után azonnal visszaállt a kétgólos különbség, hét másodperccel később Malinowska bombájával szemben volt tehetetlen Németh Anikó. A 47. percben Szewczyk egy gólra felhozta övéit, ezt követően már csak a magyar csapatnak voltak villanásai. Gasparics Fanninak leginkább, aki az 51. percben előbb Kiss Andreát hozta önzetlen passzal ziccerbe (5-3), majd két percre rá már nem adta sehova a korongot – kicselezte a védelmet és bevarrta a hatodikat (6-3). A magyar csapat, amelyből a MAC 16 éves csatárát, Pintér Lilit választották a meccs legjobbjának, győzelmével megelőzte Lengyelországot és a második helyen várja a folytatást. Az olasz válogatott ma 3-1-re legyőzte Szlovéniát (Magyarország a nyitómeccsen 9-1-re verte őket), a délvidék örökrangadója, az Ausztrália–Új-Zéland még hátravan. Pénteken a házigazdák elleni mérkőzés következik, majd szünnap, vasárnap pedig a „vébédöntő” Olaszország ellen. Gólösszefoglaló:

A torna állása: 1. Olaszország 9 pont (3 mérkőzés), 2. Magyarország 6 (3), 3. Lengyelország 5 (3), 4. Ausztrália 3 (2), 5. Új-Zéland 1 (2), 6. Szlovénia 0 (3).