UtánpótlásSport
2024. május 11.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2013-08-31 09:45

A főpróba sikerült

U17-es leány vízilabda-válogatottunk szeptember 1-jén a britek ellen játssza a törökországi Európa-bajnokság nyitómérkőzését. Petrovics Mátyás csapata a héten tornát nyert Dunaújvárosban a hollandok, az oroszok és az ausztrálok előtt.

waterpolo.hu/Szegő Tibor Az ifjú pólós hölgyek két győzelemmel és egy döntetlennel nyerték a dunaújvárosi nemzetközi tornát, majd repülőre szálltak és – irány Isztambul! Petrovics Mátyást szövetségi kapitány optimista: – Nagyon remélem, hogy a lányok önbizalmának jót tett a megnyert torna. Belekóstolhattak abba, hogy milyen amikor erős ellenfelekkel kell játszani. Az oroszok, az ausztrálok és azok a hollandok voltak az ellenfeleink, akik az Európa-bajnokság egyik esélyesei, nagyon erős csapatuk van, értékes az ellenük elért döntetlenünk. – Hogy sikerült a felkészülés? – Tudni kell, hogy a társaság nagy része eddig csak magyar vízben játszott, először szerepel majd külföldön. Ez új helyzet, új impulzusokkal. Azt hiszem, a lányok felkészültek erre. Kilenc hetet töltöttünk együtt, és mindig mindent megtettek, amit kértem tőlük, napi hat-hét órát edzettek keményen. Magam is kíváncsi vagyok, hogy ez az európai porondon mit ér, mind fizikális, mind mentális értelemben.

A magyar válogatott kerete: Gábor Kincső (UVSE), Szilágyi Dorka (Dunaújváros), Sinka Gréta (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Ritz Anna (BVSC), Tamás Viktória (BVSC), Szabó Stefánia (BVSC), Kuna Szonja (UVSE), Szmodics Viktória (BVSC), Varga Viktória (UVSE-AVUS), Leimeter Dóra (Hovéd-PÓLÓ), Tímár Maja (Szentes)

Gurisatti Gréta (Fotó: Vohlmann György)
Gurisatti Gréta (Fotó: Vohlmann György)
– A válogatott tagja Horváth Brigitta és Gurisatti Gréta. Ők ott voltak a voloszi junior világbajnokságon is... – Mindketten profik, és pontosan tudják, hol ért véget az a világbajnokság, és honnan kezdődött a mi közös munkánk. Remekül váltottak. Mindkettejüknek ez az első világversenyük ebben a korosztályban, és annak ellenére, hogy felfelé már játszottak, plusz motivációt kell hogy jelentsen az, hogy itt is megmutathatják, mire képesek. – A csoportban a britekkel és a hollandokkal játszunk. Mit mond a matematika? – A helyzet nagyon egyszerű, és mégis bonyolult. Ha mindkét meccsünket megnyerjük, akkor a négy közé kerülésért könnyebb ellenfelet kaphatunk, de ha valamelyiket elveszítjük, akkor csoportelső következhet. Mindig egy meccsre készülünk. Először is a britek ellenire, aztán ha vége, akkor jöhetnek a hollandok. Ez az első világversenyünk, nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, lépcsőfokokban gondolkodjanak a lányok. Az Európa-bajnokság csoportkörének programja: Szeptember 1., vasárnap: 10:30 Magyarország – Nagy-Britannia 12:00 Görögország-Szerbia 16:15 Olaszország-Szlovákia 17:30 Spanyolország-Németország 19:00 Csehország-Ukrajna Szeptember 2., hétfő: 10:30 Spanyolország-Csehország 12:00 Szlovákia-Szerbia 13:30 Németország-Ukrajna 16:15 Magyarország-Hollandia 17:30 Görögország-Olaszország 19:00 Oroszország-Törökország Szeptember 3., kedd: 10:30 Csehország-Németország 12:00 Hollandia – Nagy-Britannia 16:15 Görögország-Szlovákia 17:30 Olaszország-Szerbia 19:00 Spanyolország-Ukrajna (Főoldali fotó: MTI)