UtánpótlásSport
2024. május 12.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2013-09-06 23:52

Jönnek a fiúk

Még javában tart az U17-es leány vízilabda-Európa-bajnokság Isztambulban, ám már útra kész a fiúk hasonló korosztálya, hiszen szeptember nyolcadikán kezdődik Máltán, az U17-es Eb. Horkai György szövetségi kapitány segítségével próbáltuk latolgatni az esélyeket.

Szegő Tibor A szegedi 1. Tiszavirág-kupa volt az utolsó komoly megmérettetés a fiataloknak, ahol Montenegró és Szerbia mögött a harmadik helyet szerezték meg Manherczék. A dolog most kezd komolyra fordulni, hiszen rendkívül nehéz ellenféllel játszik vasárnap a magyar válogatott. – Igazi ki-ki meccsel, az olaszok ellen nyitnak Máltán. Hogyan készülnek? – Még ma reggel is a nováki torna videóját néztem, ahol 9-3-ra kikaptunk tőlük. Csakúgy mint nálunk, hozzájuk is jön még egy játékos a magasabb korosztályból, így meglehetősen friss információim vannak róluk. Erősek, jók, de a különbség azért túlzó. Kihagytunk rengeteg fórt, sokat tévedtek a játékvezetők, ráadásul két olyan szerencsés gólt lőttek, amikor a labda a kapusunk hátáról pattant be. Fontos, hogy ez még a felkészülési szakaszban zajlott, nem játszottunk jól. Szegeden már kiforrottabb volt a társaság. – Két éve ez a csapat sok-kevésre kapott ki a szerbektől, a horvátoktól és az olaszoktól. – Az már a múlt. Rengeteget fejlődtek a gyerekek. Az elmúlt hat hónapot végigdolgozták, sok a kedvező jel. – Nézzük a németeket! – Szegeden megvertük őket 9-2-re, de az sem adta vissza hűen a valós erőviszonyokat, mert a kapuban Vogel Soma bravúrosan produkált, és erre nem lehet mindíg számítani. Nem olyan rossz ez a német csapat.
Manhercz Krisztián (Fotó: Vasas TV)
Manhercz Krisztián (Fotó: Vasas TV)
– Velünk vannak még az ukránok. – Ők nyerték azt a selejtezőt, ahonnan a németek is bejutottak, tehát nem lesz könnyű ellenük sem. Ráadásul, ha mondjuk a második helyen jutunk tovább, akkor vélhetően a szerbek következnek a nyolc közé jutásért... – A keret tagja Manhercz Krisztián is, aki a szombathelyi világbajnokságon egy korosztállyal feljebb szerepelt. Vélhetően sokat várnak tőle. Bírja majd ezt a terhet? – Bírnia kell, hiszen ezért dolgozott olyan sokat. Azt látom, hogy felszabadultan játszik, érzi a pólót. Ezekkel a srácokkal nőtt fel, így talán közelebb is áll ehhez a korosztályhoz, mint a nagyobbakhoz. Egy dologra azonban nagyon figyelni kell, és ezt meg is beszéltem a fiúkkal: az nem lehet, hogy mindenki arra vár, hogy majd Manhercz megoldja! Nem fogja megoldani egyedül. Mindenkinek tökéletesen kell tenni a dolgát, akkor majd Manó is hozzáteszi, amit tud, és abból valami nagyon jó is kisülhet.

Eb-keret Kapusok: Molnár Benedek Ákos, Vogel Soma. Mezőnyjátékosok: Csacsovszky Erik, Hornyák Olivér, Hulmann Kristóf, Kiss Kristóf, Manhercz Krisztián, Pellei Frank, Sélley Domonkos, Szatmári Kristóf, Tóth Kristóf, Vadovics Viktor, Vogel Simon. Szövetségi kapitány: Horkai György. Másodedző: Kis István.