UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2013-10-15 15:47

Edzésen átlagos, versenyen kiváló

Parádésan szerepelt augusztus végén a duisburgi vb-n a magyar kajak-kenu válogatott, amelyen hét aranyérmet lapátoltak össze versenyzőink. Az aranyak mellett értékes bronzérmet szerzett Dombvári Bence: 16 évvel a válogatottat irányító Storcz Botond 1997-es győzelme után az ő jóvoltából ismét volt magyar dobogósa a „királykategóriának, a K1 1000 méternek.

MKKSZ Bohém figura. Nagyon is. Csibészségért nem kell a szomszédba mennie (gyűlnek is edzőjének, Kiss Istvánnak, a népszerű „Vidi”-nek az ősz hajszálai...), de mit is várhatna az ember egy 21 esztendős fiataltól?! Dombvári Bence a múlt csütörtökön ünnepelte születésnapját, de nem csak ennek kapcsán fogadkozott, hogy hamarosan megkomolyodik. A duisburgi érem ráébresztette: szeretne új utakat bejárni. „Hogy telt a pihenőidőm? Természetesen bulizással, előbb Olaszországban a családomnál, hiszen édesanyám kint él, aztán idehaza a barátaimmal is. Horváth Gábor, a klubom szakosztály-igazgatója viccelődött is velem, hogy most tomboljam ki magam, mert az őszi felkészüléstől kezdve nagyon odafigyelnek rám” – mondta Dombvári Bence.
Bizony el is kél a fokozott figyelem, hiszen a Honvédnak nagy tehetség útját kell egyengetni (felismerte ezt Juhos Róbert, az egyesület főszponzorának, a G4S-nek a vezetője is, aki töretlenül és feltétel nélkül bízik a fiatal kajakosban), mert könnyen lehet, hogy Dombvári a riói olimpia egyik meglepetésembere lesz. „Imádok csapathajót menni, mert szeretem a közös munkát és jó együtt megélni az örömöt a többiekkel, de Duisburg megmutatta nekem, hogy van értelme egyesben gondolkodni, hiszen nagyon érzem ezt a számot, talán van hozzá tehetségem, és van kifutási lehetőségem is” - magyarázta az ifjú tehetség, akitől azt kérdeztük: mi a siker titka? „Ha tudnám, az nagyon jó lenne. Tény, én nem vagyok az az edzésmenő, ha a tréningeken mutatott produkciómat kellene értékelni, azt mondanám: átlagos. Talán azért is, mert nagyon jó csapat a miénk, olyan kiváló kajakosokkal lapátolhatok együtt, mint Kökény Roland, vagy az U23-as világbajnokságot megnyerő Hufnágel Tibor és Ceiner Benjámin. Az elmúlt időszakban rájöttem arra, hogy a versenyhelyzet, a tét nagyon feldob, olyankor a legjobbat tudom kihozni magamból”.