UtánpótlásSport
2024. május 14.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2013-12-16 19:33

Pofonok és kiütéses győzelem

Jól halad a juniorválogatott a divízió I-be vezető úton: a miskolci II/A-csoportos világbajnokságon a második mérkőzését is megnyerte. A játék a 2. harmadban volt igazán szép és eredményes, az összképen az utolsó tíz percben összeszedett, fölösleges kiállítások rontottak.

eFBé A Magyarország–Románia mérkőzés előtt két kérdésre megvolt a válasz. Egyrészt Litvánia felébredt a mieink okozta előző esti sokkoló 3. harmadból és 0-2-ről fordítva 5-2-re nyert Észtország ellen. Másrészt kiderült, hogy az időközben befejeződött divízió I/B-csoportos világbajnokságot Olaszország nyerte, míg Japán kiesett, és jövőre ismét a 4. vonalban szerepel. Hogy ezt ne ellenünk tegye, a három hátralévő mérkőzést meg kell nyerni a miskolci viadalon.
A két válogatott az elmúlt években barátságos- és vébémeccseken is találkozott (több korosztályban), a statisztika küzdelmes harmadokat és magyar győzelmet ígért. Az ellenfélből a többség korábban megfordult már a magyar bajnokságban, jelenleg hatan játszanak itt. Így a MAC-ban Silló Arnold, aki a 2. perc elején egyenlített – lévén az elsőben Erdély Csanád Kocsis passzát Tőke Zoltán kapujába lőtte. Erdély a 2. harmad első percében is eredményes volt, majd Galló Vilmos hagyta maga mögött védőjét, és növelte kétgólosra a magyar előnyt. Úgy tűnt, hogy emberfórban kissé statikus játékkal csak helyzetekig jutunk el, de Erdély a 28. percben rácáfolt erre: mesterhármasával 4-1-re vezetett Magyarország. Ebben a húsz percben válogatottunk a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt, amely a harmad végére feltámadt ugyan, de Arany Gergely kapuját nem tudta bevenni.
Fehérvári összjátékból született az 5. magyar találat, Erdély passzolt, Vincze Péter cselezett, majd lőtt a bal alsóba. Innentől a kelleténél durvább lett a meccs, sokan csattantak a palánkon, Szabó Krisztián pedig fejre irányuló ütésért kapott nagybüntetést. Az 54. percre érett meg a bunyó, a pofonokért kapott kiállításokban Románia nyert 2-1-re. Az emberelőnyt Nagy Krisztián váltotta gólra, szépen húzta vissza a korongot a felső sarokba (6-1). Nagy hamar lőhetett volna még egyet, de a Minot Minotaurus légiósának szólója végén Tőke védett bravúrral. A végére maradt néhány kiesebb pofon, a miérteket már a győztesnek járó himnusz után beszélték meg a jégen a fiúk. Erdély Csanád lett a csapat legjobbja itt, Silló Arnold ott – előbbi hat pontjával megelőzte Könczei Áront a kanadai táblázaton, és vélhetően két nap után vezeti is. Kedden szünnap következik, a csapatépítő foglalkozás mellett a 0 pontos Észtország elleni szerdai összecsapásra készülhet a Rich Chernomaz vezette válogatott.