UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2013-12-31 09:39

Egy győzelem, negyedik hely

Hiába nyert a végső tornagyőztes lengyelek ellen a magyar ifjúsági fiúválogatott, a Megyeri úti Négy Nemzet-tornán csak az utolsó, 4. hely jutott az U18-nak. Az április világbajnokságra több „főpróbát” is tart az U18, ez volt az első.

A bronzmérkőzésen Magyarország-Szlovénia 3-6 Fotó: MJSZ
A bronzmérkőzésen Magyarország-Szlovénia 3-6 Fotó: MJSZ
UP-info A 4. helyen végzett a Négy Nemzet-tornán a magyar ifjúsági válogatott, amely egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel zárt. Hullámzó volt a csapat teljesítménye, többször a szerencsével is hadilábon állt Glen Williamson együttese. Az ukránok ellen négygólos vereséggel nyitott szombaton, ezt a szlovének elleni 0-0-s döntetlen követte. Azon a mérkőzésen szenzációsan védett Kornakker Dániel, aki a körmérkőzések utolsó összecsapásán is remekelt – ezt a meccset 4-2-re nyerte Magyarország Lengyelország ellen. A kanadai szövetségi kapitányt segítő Ondrejcik Rastislav az icehockey.hu-nak kiemelte, hogy a gondolkodásmód az, amiben a fiúknak fejlődni kell. „Erről már sokat beszéltünk a srácokkal. Aki dolgozik, és mindent kiad magából, hibázhat néha. Sajnos, ezúttal voltak olyanok is, akikből hiányzott a maximális küzdőszellem, emiatt némi csalódást érzek” – mondta a csapat másodedzője, aki szerint ugyanakkor voltak kellemes meglepetések is a tornán. Az egyéni értékelés pedig ezúttal sem maradhat el: „Úgy gondolom, nagyon fontos őszintén megmondani a fiúknak, hogy mit gondolunk a teljesítményükről, hiszen ezáltal tudnak fejlődni. El kell hinniük, hogy el tudják érni a céljaikat, de ezért minden egyes nap tenniük is kell!” – fogalmazott Onrejcik Rastislav. Az NNT erőviszonyairól nehéz objektíven nyilatkozni: a magyar együttes nyert a tornagyőztes lengyel ellen, de egyszer sem bírt a körmérkőzések alapján utolsó szlovénnel. Az ukránoktól négy gólt kapott Magyarország, ugyanannyit, mint amennyit a lengyeleknek 60 perc alatt ütött – Ukrajnának 120 perc is csak két találatra volt elég ehhez. Egyik csapat sem a legerősebb keretét szerepeltette, hiányoztak a decemberi junior-világbajnokságokon szerepelt ifik. A mieinktől kilencen, a lengyelektől négyen, de a szlovén és az ukrán együttes is csak 1-1 juniorvébét megjárt ifjoncot hozott. A felkészülés januárban összetartással folytatódik, előbb az U17-U18-nak, majd külön az U17-nek, míg február 5-8-án újabb Négy Nemzet-torna következik. Az a franciaországi viadal az utolsó erőpróba lesz a fehérvári világbajnokság előtt – papíron erősebb ellenfelekkel, lévén a francia és az olasz válogatott divízió I/A-s, a szlovén pedig épp az idén pottyant ki onnan. Bő négy hónap múlva aztán minden kiderül: 2014 áprilisában Ausztria és Japán válogatottja csatlakozik a székesfehérvári divízió I/B-csoportos vébén ahhoz a mezőnyhöz, amelyet a közönség a Megyeri úton láthatott.

Fiú U18-as Négy Nemzet-torna, eredmények Csoportkör: Szlovénia–Lengyelország 4-6, Magyarország–Ukrajna 0-4, Szlovénia–Magyarország 1-0 (h.u., büntetőkkel), Lengyelországc–Ukrajna 4-1, Ukrajna–Szlovénia 4-3 (h.u., büntetőkkel), Magyarország–Lengyelország 4-2. A 3. helyért: Magyarország–Szlovénia 3-6 (1-0, 1-4, 1-2). A döntőben: Lengyelország–Ukrajna 2-1 (0-0, 1-0, 1-1). A magyar válogatott gólszerzői a tornán: Szaller Márk és Terbócs István 2-2, Fekete Gergő, Egyed Márk, Nagy Zoltán 1-1.