UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2014-04-09 22:38

A Szent László mesterhármasa

Harminckét csapat összesen 89 meccsén dőlt el a teremgyeplabda-diákolimpia érmeinek a sorsa. A küzdelem a dobogós helyezések után kapható felvételi többletpontokért is folyt. A Kőbányai Szent László Gimnázium három, a budapesti Vörösmarty Gimnázium egy kategóriában nyert.

KÜLSŐ TUDÓSÍTÁS – Szendrei Péter (Budapest) Március 31–április 7-én a fiúk és lányok is lejátszották mérkőzéseiket az 5. és 6. korcsoport országos döntőiben a 11. alkalommal megrendezett teremgyeplabda-diákolimpián. A Kőbányai Szent László Gimnázium csapatai három kategóriában nyertek, egy elsőség jutott a budapesti Vörösmarty Gimnázium legjobbjainak. Az idei versenyekre összesen 32 csapat nevezett, és mint mindig, most is a 6. korcsoport hozott igen éles küzdelmeket. Itt a csapatok nemcsak a győzelemért, a dobogós helyezések után kapható felvételi többletpontokért is harcoltak. Összességében elmondható, hogy igen jó színvonalú mérkőzéseket láthattak a nézők, összesen 89 meccs alapján dőltek el a helyezések.
vorosmarty-szlgdonto
vorosmarty-szlgdonto
Pályára lépett a jelen és a jövő: a fiúk küzdelmeiben a korosztályos válogatottak legjobbjait is láthatta a közönség, míg a leányok 5. korcsoportjában leginkább olyanok játszottak, akik a tanév elején kezdtek gyeplabdázni. Már most látható, hogy a következő években legtöbbjük meghatározó játékosa lehet a diákolimpiai döntőknek, sőt a női országos bajnokság versenyein is erősíthetik valamelyik női csapatot. Dicséret illeti a szervezőket, játékvezetőket, a zsűri tagjait a kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium és Szakképző Iskola tanárait, segítő diákjait. Hasonló köszönet jár a Kőbányai Szent László Gimnázium tanulóinak, valamint a Magyar Gyeplabda Szakszövetség képviseletében a játékvezetésben is sokat segítő, illetve az érmeket átadó Krichenbaum Gábornak is. A korcsoportok mérkőzéseinek rövid összefoglalója és a végeredmények EBBEN A CSATOLMÁNYBAN olvashatók. FOTÓK a tornákról. A kazincbarcikai képeket a Rékafotó bocsátotta rendelkezésünkre.