UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2014-04-13 19:39

Magabiztos hatos a nyitányon

Magyarország magabiztos játékkal 6-1-re nyert Szlovénia ellen a fehérvári ifjúsági divízió 1/B-s világbajnokság első napján. Tavaly papíron kétosztálynyi különbség volt a két csapat között a szlovének, most ötgólos a mi javunkra.

eFBé Stílusidegen volt a sok Tankcsapda után Lady Gaga Americano-ja, erre a számra láthatott a közönség szinkronkorcsolya-bemutatót. Rövid elnöki beszéd következett, Németh Miklós MJSZ-elnök köszöntőjével elindult az ifjúsági vébé és a Magyarország–Szlovénia összecsapás. Egyed Márké volt az első magyar helyzet, támadónk elhozta a bulit, és a kapu mögül visszakorcsolyázva lőtt, keresztbe ment el a korong. Galló Vilmos hasonlót mutatott be a 8. percben, Zan Usz tenyerelt a pakkra. A 10. percben megszereztük a vezetést: Egyed csapott le a korongra a harmadunkban, Terbócs Istvánhoz passzolt, aki végigszáguldott a pályán, és nem hibázott (1-0). Erdély Csanád majdnem kihasználta az első emberelőnyt, a 14. percben a kapuvasról jött ki a magyar csapatkapitány erős lövése. Fölényben volt Magyarország, de váratlanul egyenlített az ellenfél a tőlünk lemásolt góllal: Čuvan passzából Žan Jezovšek tört egyedül kapura, Kornakker Dániel tehetetlen volt (1-1). Még a harmad vége előtt visszavettük a vezetés emberelőnyben: Szabó Krisztián lőtt balról, a kapus botján megpattant a korong, és bepörgött a hosszúsarokba (2-1).
Tartotta mezőnyfölényét a magyar válogatott a 2. harmad elején, az előnyét pedig növelte, újabb fórt sikerült kihasználni. Körbepasszoltuk a korongot, Erdély Csanád előtt maradt terület, a fehérvári közönség kedvence a 26. percben középről bebombázta a harmadik magyar gólt (3-1). Nehéz időszak következett, de megoldották a fiúk a feladatot, két emberhátrányt védekeztek ki. Külső szemlélő úgy érezhette, a harmad további részében leült a meccs – leginkább azért, mert a szlovének nem találták az agresszív magyar letámadó játék ellenszerét. Nekünk nem kellett kockáztatni, igaz, nem is igen lehetett, lévén a harmad második felében megint négy percet játszottunk emberhátrányban. A 49. percben minden eldőlt: Mazzag Dániel átadásából Vokla Roland lőtt gólt (4-1). Egy perc múlva jött az ötödik, Terbócs centerezett, Keresztury Erik közvetlen közelről talált be. A végén a szlovén kapu előtti kavarodás torkollt kisebb bunyóba, Gašper Glavič láthatóan nagyon szeretett volna verekedni. Elgurult gyógyszerét csak egy percig kereshette a büntetőpadon, mert Gáspár Máté újabb magyar gólt szerzett – ez volt a harmadik fórból (6-1). Ha még egyszer lejátszották volna ma ezt a mérkőzést, akkor sem alakult volna másképp: a harmadik harmadban semmit nem változott a játék képe, magabiztos magyar győzelem lett a vége. Az biztos, hogy Ausztria ellen egészen más mérkőzés következik, sőt, a mainál csak nehezebb találkozók vannak hátra. A magyar válogatottban bőven van még tartalék, ráadásul bíztató, hogy négy, szinte teljesen azonos erősségű sort állíthatott össze a szakmai stáb. Gólerős csatárok mellett a kapura veszélyes védők vannak válogatottunkban, ezt Láday Tamás bizonyította ma, akit a stáb a meccs legjobbjának választott. A nyitómérkőzésen Japán igazolta, hogy nem véletlenül lett egy éve ezüstérmes, és komolyan gondolja a feljutást. Az ázsiaiak 8-2-re nyertek Lengyelország ellen, Isida és Funaka egyaránt 4-4 ponttal zárta az összecsapást.

Fiú ifjúsági divízió 1/B csoportos világbajnokság, Székesfehérvár, az 1. napon: Lengyelorszg–Japán 2-8 (1-3, 1-3, 0-2), gól: Funaka (2),Takahasi, Miura, Izumi, Szaito, Isida, Minosima ill. Wrobel (2). Magyarország–Szlovénia 6-1 (2-1, 1-0, 3-0) gól: Terbócs, Szabó K., Erdély, Vokla, Keresztury, Gáspár, ill. Jezovšek. Április 14-én, hétfőn játsszák: Szlovénia–Lengyelország, Ausztria–Magyarország, Japán–Ukrajna.