UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-05-28 08:13

U19: győztes próba Újpesten

Bobál Gergely, Mervó Bence, Varga Szabolcs és Tóth László is gólt lőtt az angol U23-as válogatott elleni felkészülési mérkőzésen az U19-es gárda színeiben. Mészöly Géza csapata látványos játékkal győzött 4-2-re a Szusza Ferenc stadionban.

Nagy-Pál Tamás Amolyan főpróbát tartottak a Szusza Ferenc Stadionban, amely a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság helyszíneinek egyike: a magyar csapat két csoportmeccsét játssza az újpesti létesítményben. Itt volt hát az ideje, hogy Mészöly Géza alakulata tiszteletét tegye a lila-fehér objektumban: az angol U23-as, vagyis C válogatottat fogadta felkészülési mérkőzésen.
Mervó Bence
Mervó Bence
A szurkolókat és a sajtómunkásokat még nem hozta túlságosan lázba a találkozó, kevesen lézengtek a lelátón, de a csapat játékát látéka alapján a kontinenstornára alaposan megnőhet az érdeklődés. A fiúk ugyanis már az első percekben szemre tetszetősen passzolgattak a jól megtermett angol játékosok között, a felnőttek között a dánok ellen bemutatkozó Kalmár Zsolt például tanárian mozgatta a középpályát; nem csoda, hogy Mészöly neki adta a csapatkapitányi karszalagot. A szünet előtti hajrára indultak be igazán a srácok: két kihagyott Farkas Zoltán-ziccerrel kezdődött a roham. Aztán a 36. percben Bobál Gergely 18 méterről csavart gyönyörűen a bal alsó sarokba (1-0). Nem álltak le a fiúk, érett az újabb gól, és a 43. percben másodszor zördült meg a vendégek hálója: Farkas húzott el a jobb oldalon, Mervó Bence pedig gyönyörűen csúsztatott a kapuba (2-0). Hiába volt hátra már csak nagyon kevés a félidőből, Bobálék akkora tűzijátékot rendeztek, hogy még gólokat rúghattak volna, de kimaradtak a helyzetek. A szünetben az angolok sort cseréltek, ami bejött nekik: az 51. percben Pearson váratlanul szépített (2-1). Sokáig azonban nem örülhettek, ugyanis nem sokkal később Bobál – lesgyanús – indítással lépett ki a jobb oldalon, laposan centerezett, az érkező Varga Szabolcs pedig közelről a hálóba lőtt (3-1). Közben jöttek sorra a hazai cserék is, Lenczér Bence, Tóth László, Zsótér Donát, Kővári Róbert és Vida Krisztopher is beállt, de szép magyar támadásokból továbbra sem volt hiány. Nem sokkal később a Milan bekkje, Tamás Krisztián sérülés miatt hagyta el a pályát. Talán ennek is volt köszönhető, hogy a 74. percben ismét megingott a hátsó alakzat és Taylor két remek csel után parádés gólt szerzett (3-2). Ám a látogatók többre nem jutottak: a 85. percben Zsótér mesteri passzával Tóth lépett ki és az elfekvő kapus mellett a jobb alsó sarokba gurított (4-2). Ezzel ki is alakult a végeredmény, az U19-es válogatott újabb győzelemmel jelezte, hogy egyáltalán nem lesznek udvariasak a vendégekkel Újpesten a kontinenstornán. „Nagyon jók voltunk az első félidőben, de a másodikban is kibírtuk az angolok nyomását – értékelt honlapunknak a lefújás után Kalmár. – Szerintem azért tudtunk nyerni, mert ráerőltettünk akaratunkat ellenfelünkre. A meccs nagy részében a mi játékunk érvényesült a pályán."
Tamás Krisztián
Tamás Krisztián
Érthetően a gólt és gólpasszt jegyző Bobál Gergely is elégedett volt: „Őszintén szólva meglepődtünk, hogy így le tudtuk őket támadni és már a térfelükön olyan labdákat szerezhettünk, melyekből rögtön támadásokat indíthattunk. Kétgólos előnynél picit megnyugodtunk, de erőnket mutatja, hogy sikerült felállnunk. Életemben először játszottam ebben a stadionban. Minden tökéletes, már csak nézők kellenek és szenzációs hangulat vár itt ránk.” „Nagyon örülök, hogy erősködtem a meccs megrendezése mellett, mert hasonló, kemény stílusban játszottak az angolok, mint leendő ellenfeleink – mondta Mészöly Géga szakvezető. – Védekezésben van még javítani valónk, de azért alapvetően szervezettek voltunk és egy pillanatra sem mondtunk le a támadásokról. Büszke vagyok a srácokra, nem hétköznapi mérkőzésen vagyunk túl. A szünetben látszott: nagyon bántja az angolokat, hogy az öt évvel fiatalabb csikócsapat vezet ellenünk, így rendkívül motiváltan jöttek ki a pályára. Rendesen összekuszálódtak a dolgok, mert olyan jó teljesítményeket láttam a beszállók részéről is, hogy egyre nehezebb a helyzetem a keret kialakításával.” A tréner ugyanakkor megnyugtatott mindenkit: Tamás Krisztián sérülése nem súlyos, csak görcsöt kapott: „Kicsit túlfutotta magát, ment le-föl folyamatosan, mint egy vonat.” A beszélgetésünk után az angolok trénere, Paul Fairclough is odament Mészölyhöz gratulálni. „Mikor lesz az Eb, júliusban? Figyelni fogom a csapatát” – zárta mondandóját. Mindenkinek ajánljuk, hogy így tegyen, mert ezek a fiatalok nagy dolgokra lehetnek képesek. Felkészülési mérkőzés Magyarország U19–Anglia U23 4-2 (2-0) Magyarország: Székely - Medgyes, Asztalos, Bobál D. (Lenzsér 60.), Tamás (Csábi 73.) - Nagy D., Mervó (Zsótér 66.), Kalmár - Farkas Z. (Tóth L. 66.), Bobál G. (Vida 66.), Varga Sz. (Kővári 60.). Gól: Bobál (36.), Mervó (43.), Varga Sz. (58.), Tóth (85.) ill. Pearson (51.), Taylor (74.).