UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2014-09-22 09:55

Aranytaps

A sportlövő Major Veronika a tapsból tudta meg, hogy világbajnok lett a juniorok negyven vegyes számában, Granadában. Elérte ugyan, amiért odautazott, de a 20+20 lövéses számban is nyerni akar.

reb Amikor Major Veronika fél évvel ezelőtt két számban is győzött a moszkvai légfegyveres Európa-bajnokságon, az öröm szavai mellett sietett leszögezni: a kontinensviadal csupán állomás a granadai világbajnokság előtt. Eltelt hat hónap, s a junior futócéllövők női, 10 méteres, 40 vegyes számában nem akadt ellenfele a Keszthelyi BEFAG Erdész Lövészklub versenyzőjének. A 368 körös teljesítmény óriási fölényt jelent: a mögötte második, katari Szaida Taeb 15 körrel maradt le.
majos_veronika
majos_veronika
Örömkitörésre, önfeledt monológra azonban így sem számíthatunk a MOL Új Európa Alapítvány támogatottjától: ahhoz túl nyugodt, túl higgadt. – Azzal a céllal jöttem a világbajnokságra, hogy legalább egy számban nyejrek – mondja a tehetség, akit a siker másnapján, persze edzésen, értünk utol. – Nagyon boldog vagyok, amiért sikerült, úgy érzem, már megtettem, amit terveztem. Major a versenyek közben soha nem követi, hol tartanak a vetélytársa , és ez alól vasárnap, a világbajnokságon sem tett kivételt. A sorsolás úgy hozta, ő lőtt utoljára, ám egészen addig, amíg le nem tette a fegyvert, nem tudta, hogy diadalmaskodott. „Az utolsó lövés után nagy tapsot kaptam, lényegében ebből jöttem rá, hogy világbajnok vagyok.” Később kissé meg is lepte, hogy ekkora előnnyel győzött. Sem idő, sem alkalom nem volt arra, hogy az egyetlen hiányzó korosztályos cím elnyerését méltó módon megünnepeljék. Mesterével, Keczeli Zoltánnal későn hagyták el a lőteret, ráadásul doppingvizsgálaton volt jelenése, így csak a vacsorára jutott idő a pihentető éjszakai alvás előtt. Különben is, még koncentrálni kell, következik a 20+20 lövéses szám: a moszkvai kontinensviadalon ebben a műfajban sem talált legyőzőre, és ezúttal sem engedné át a sikert másnak. Írhatnánk, hogy a vb-elsőség után felszabadultan, higgadtan állhat a lőállásba – csakhogy Veronika nem szokott idegeskedni. Kezében mindig helyén van a fegyver.