UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2014-09-30 13:40

Kőbányai örömünnep (videóval)

Nagy érdeklődés mellett vették át a Kőbánya SC úszószakosztályának képviselői az augusztusi teljesítményükkel kiérdemelt, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat és az azzal járó félmillió forintos sportszervásárlási utalványt. Az idei évtől létező százezer forintos Decathlon-közönségdíjat az OMS-Tata Iron Trade Vívó SE nyerte el.

Munkatársunktól A kiváló utánpótlás-nevelő műhelyek elismerésére életre hívott „A hónap műhelye”-díj afféle mini jubileumot ünnepelt, hiszen a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu immár huszadszor tartott díjátadót. Az augusztusi teljesítményével győztes Kőbánya SC úszószakosztálya pedig másodszor örülhetett: egy éve is elnyerte a elismerést, ráadásul „Az év műhelye”-díj is a Turi György vezette műhelyhez került (a KSC augusztusi eredményeiről ITT írtunk, a videós edzéslátogatást pedig ITT tekintheti meg).
csoportkep_szaka_jozsef
csoportkep_szaka_jozsef
Nem véletlenül nevezte unikumnak Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu-t működtető Mediabook Kiadó vezetője is a Kőbánya SC diadalát. Hozzátette: sikerük értékét növeli, hogy talán ebben a hónapban hozták a legnehezebb helyzetbe a kuratóriumot a szavazólapra felkerülő egyesületek, ugyanis az ötből három is nandzsingi ifjúsági olimpiai bajnokkal „versenyzett”, az UVSE pedig az U18-as világbajnokságot nyerő vízilabda-válogatott gerincét adta. Fábián László, a MOB sportigazgatója gratulált a szakosztálynak, s egyúttal az úszószövetségnek is: a Gyárfás Tamás vezette szervezet munkája példaértékű lehet minden szövetség számára. Vas Gábor, a Decathlon sportigazgatója elégedettségét fejezte ki, amiért megalapították a díjat, s támogathatják a kiemelkedő műhelyeket. Kiemelte, a Kőbánya SC-vel ez szinte már befektetés, hiszen az előző sikerük óta is érmek garmadát nyerték. Dr. Szabó Tünde, az úszószövetség főtitkára szerencsének érzi magát, hogy ilyen sikeres sportágban tevékenykedhet. Kiemelte: a Kőbánya SC-t igyekeznek példaként állítani minden egyesület elé, a feladásos rendszer és a gondosan összeállított edzői kollektíva az eredményesség fontos összetevője.
hm_dij_szaka_jozsef
hm_dij_szaka_jozsef
Turi György szakosztályvezető megköszönte az elismerésözönt, ám óva intett: nem szabad csak a dicséretekre figyelni, a negatívumokat is észre kell venni, hogy továbbléphessenek. Az örökös maximalizmusát jellemzi: fájlalta, hogy az idei országos bajnokságok egyikén, a békatalálkozón lecsúsztak az első helyről. Jövőre mindenképpen „behúznák” azt is. Év végén, „Az év műhelye”-díj átadásakor viszont ismételnének. Hajdu Péter, a Kőbánya SC alelnöke nagy büszkeséggel méltatta az úszókat, akik sorra szállítják az eredményeket. Az elöljáró elmesélte: a nyár elején elvállalta, hogy folyamatosan frissíti a szakosztály közösségi oldalát, így aztán napról napra mást sem csinált, mint a eredmények sokaságát osztotta meg. A közönségszavazáson első OMS-Tata Iron Trade Vívó SE edzője, Partali Csaba köszönettel vette át az oklevelet és az azzal járó 100 ezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. Elmondta, pici, céhes műhelyként emlegetik magukat, amely viszonylag kevés fiatallal, de magas színvonalon dolgozik. A Nandzsingban bajnok Esztergályos Patrik párbajtőröző az ékes bizonyíték erre. Az átadót megtisztelte jelenlétével Kiss László szövetségi kapitány is, aki az 1970-es években fektette le a KSC-s szisztéma alapját még a Bp. Spartacusban. Élete munkájának nevezte ezt, és gratulált, hogy Turi György vezetésével tovább remekelnek az úszók. Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója szokásos kérdezz-felelekjében a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliánát szólította meg. A 17 éves tehetség elmondta, nagyon hálás, hogy a Kőbányában és Gyuri bácsi keze alatt úszhat. A munka szeretetteljes közegben zajlik, s ha olykor nem is zökkenőmentes, ettől valódi közösség az övék: a nehézségeket és az örömet is megosztják. A szeptemberi teljesítmények alapján október 5-ig lehet leadni a jelöléseket a következő „A hónap műhelye”-díjra.