UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2015-02-20 12:47

Kenguru, kakadu, Grand Slam

Valkusz Máté párosban elődöntőt játszhatott az Australian Open juniorviadalán, s nem sok választotta el attól sem, hogy a végső győzelemért küzdhessen párjával, a német Louis Wessels-szel. Hazaérkezése után mondta el, hogyan élte meg első Grand Slam-versenyét.

Pusztai Viola Selfiezett a kenguruval, megkomponálta Martin Garrix új dalát a kakaduval, s nem mellesleg párosban elődöntőt játszott az Australian Open juniorversenyében. Amikor utóbbiról szerettem volna faggatni, éppen iskolapadban ült, mert hiába tetszett neki Ausztrália még az Egyesült Államoknál is jobban, idehaza már várták a tankönyvek.
Valkusz Máté és Louis Wessels
Valkusz Máté és Louis Wessels
No, de pörgessék kicsit vissza az időt, pontosan másfél héttel korábbra, amikor Valkusz Máté még élete első Grand Slam-viadala előtt állt. Akkor azt mondta, egyesben a sorsolást tekintve már az sem lenne semmi, ha egy kört menne, de a célja a nyolc közé kerülés. – A kínaiak legjobb játékosával, Rigele Tevel kezdtem, nem játszottam jól, rengeteget rontottam, de még így is meg tudtam verni. Izgultam, pedig azt hittem, nem fogok, mégis megremegett a kezem az első szettben. A második fordulóban az első kiemelt, későbbi győztes orosz Szafjullin ellen is sok hibával kezdtem, így az első játszmát 6-2-re elvesztettem. Bár a másodikban már felvettem a ritmust, az is az övé lett 6-4-re. Az Australian Open azonban még nem ért véget ezzel a MOL Új Európa Alapítvány tizenhat éves támogatottjának. Párosban a német Louis Wessels-szel indult, akivel korábban csak ellenfélként találkoztak, együtt még sosem játszottak. Miután nem tudta, hogyan fog működni a kettősük, azzal is elégedett lett volna, ha mennek egy-két fordulót, de végül olyannyira jól muzsikáltak, hogy a döntő is csak hajszálon múlott. Jobban mondva, három meccslabdán.
10933825_851465751563513_3466850913519602097_n
10933825_851465751563513_3466850913519602097_n
– Döntő szettben 9-6-ra vezettünk, a társam lecsaphatta volna a labdát, de kerettel ért bele, és elrontotta. Utána még volt lehetőségünk, ám egyiket sem sikerült értékesíteni, így az ellenfél megfordította a meccset. Picit mérgesek voltunk, hiszen megnyerhettük volna, de utólag kár lett volna keseregni, nem is tettük. Végig jól játszottunk, sokat fejlődött a szervám és a röptém, és úgy érzem, elégedett lehetek az első Grand Slam-versenyemen elért eredménnyel. Hogy az ezoteria iránt érdeklődő olvasók figyelmét is felkeltsük: valami nem stimmelt a csillagok állásával Melbourne-ben. Történt ugyanis, hogy Valkusz Máté páros elődöntőjét követő napon a vele egy évben és egy napon, jelesül 1998. augusztus 13-án született Gálfi Dalma is kísértetiesen hasonló módon kapott ki egyesben a döntőbe jutásért. Három meccslabdáról…