UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2015-03-01 13:13

Liu Shaolin: bronz összetettben

Összetettben a harmadik helyen, a szuperdöntőben a másodikon végzett Liu Shaolin Sándor az oszakai junior rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.  A férfiváltó lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen zárt. Magyarország három kvótát szerzett a 2016-os lillehammeri téli ifjúsági olimpiára.

UP-info „Ami a váltót illeti, vannak még hibák, csiszolni kell rajta. Visszanéztük a versenyt, tudjuk, min kell javítani, és remélem, vasárnap dobogóra állhatunk” – mondta honlapunknak Liu Shaolin Sándor még a 3000 méteres váltóverseny előtt.
A váltóverseny Forrás: MOKSZ
A váltóverseny Forrás: MOKSZ
2014-ben ezüstöt nyert a férfiváltó Dél-Korea mögött, igaz, azóta Burján Csaba kiöregedett. Ennek ellenére idén is éremszerzés volt a cél. A Farkas Tamás, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Varnyú Attila alkotta csapat az elődöntő futamát megnyerve, összesítésben a harmadik helyen jutott a vasárnapi döntőbe. Ez is mutatta, nem lehetetlen elérni a dobogót. A futam azonban nem sikerült túl jól: messze elmaradva az éllovasoktól, a negyedik helyen jött be a célba a magyar váltó. A női stafétának − Bácskai Sára, Jászapáti Petra, Matyók Adrienn, Sziliczei-Német Rebeka – az éremre már az elődöntőben elszállt az esélye, és a B döntőben állhatott rajthoz. Azt viszont megnyerte, így összesítésben az ötödik helyen végzett.
Liu Shaolin Sándor a dobogó harmadik fokán
Liu Shaolin Sándor a dobogó harmadik fokán
Egyéniben a vébé utolsó napján 1000 méteren két versenyzőnk, Jászapáti Petra és Liu Shaolin volt érdekelt. Előbbinek a negyeddöntő jelentette a végállomást: futamában harmadik helyen ért célba. A magyar lányok közül így is az övé a legjobb eredmény: összetettben tizenhetedik lett. Liu az elődöntőbe futamgyőztesként került, de a döntő már nem jött össze, miután büntetést kapott, és kizárták. Ezen a távon a hatodik helyet szerezte meg. Befért viszont a világbajnokság hat legjobb férfi gyorskorisa közé is, ezért indulhatott az 1500 méteres szuperdöntőben is. Második helye 21 pontot ért, és összetettben 42 pontot gyűjtve a harmadik helyen végzett. Öccse, Liu Shaoang nyolcadik lett. A szövetség tájékoztatása szerint a csapat szereplése Magyarországnak három téli ifjúsági olimpiai kvótát ért. Ez azt jelenti, hogy 2016-ban két férfi és egy női versenyzőnk indulhat Lillehammerben. Az összes eredményt ezen a linken találja meg.