UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2015-03-03 08:30

Négy nap Rómában

Rómából jószerével csak a Colosseumot látta a 16 éves Bordács Soma, labda annál többször került a kezébe. Klubtársával, Chester Lewisszal négy napot töltött a Stella Azzura Roma akadémiáján.

reb A Vasas-szurkolóknak nem kell attól tartaniuk, hogy a 16 éves Bordács Soma hamarosan már nem kedvenc klubjukat erősíti, noha az elmúlt másfél hétben Szolnokon és Rómában járt. Klubja közreműködésével a majdnem két méter magas bedobó és hét társa előbb a Szolnoki Olaj csapatával készült néhány napot, majd Chester Lewisszal alig tértek haza, máris az örök város felé vették az irányt. A Vasas jó szakmai kapcsolatot ápol a Stella Azzura Roma akadémiával, így az együttműködés keretében a két, sokra hivatott játékos hétfőtől csütörtökig az olaszokkal gyakorolhatott.
bordacs_soma_farkas_david
bordacs_soma_farkas_david
– Sokat vártam az úttól, hiszen mindig jó, ha a megszokottól eltérő, nemzetközi környezetben szerezhetek tapasztalatot – mondja a MOL Új Európa Alapítvány támogatottja, akinek a római utazását éppen az alapítvány tette lehetővé. – Napi három, de akár négy edzésünk is volt, szóval nem unatkoztunk. Jól éreztünk magunkat, hasznos újdonságokat tanultunk, nagyon örülök, hogy ott lehettünk. Bordács elmondása szerint néhány tréning leginkább a hazai egyéni képzésnek szentelt edzésekre hasonlított, míg délutánonként a többféle korosztályokból összeállított csapattal gyakoroltak. A Stellán több külföldi kosarassal találkoztak, akik az együttes játékosai. Csak ők ketten érkeztek vendégjátékra. Sokat segített neki, hogy csapattársával együtt kóstolhatott bele néhány napra a római mindennapokba. Igaz, leginkább a kosárpályán tehette mindezt: mindössze két óra jutott a városnézésre. Igaz, legalább az egyik leghíresebb látványosságot, a Colosseumot sikerült megnézniük.