UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Karate

2015-03-21 11:22

A megharcolt siker

Februári teljesítményének köszönhetően az MTK karateszakosztálya érdemelte ki a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye"-díjat, továbbá az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A százezer forintos Decathlon-közönségdíj a Nyírbátor ASE asztaliteniszezőié lett.

UP-info A legtöbb, „A hónap műhelye"-nyertesről készülő írásba belecsempészhető a történelmi jelző. Sportága első képviselőjeként nyert, másodszor győzött és még folytathatnánk a sort. A jelző mégsem elcsépelt, sőt nagyon is pontos, amikor a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított díj februári kiírásáról számolunk be. Sosem fordult elő ugyanis, hogy nem olimpiai sportág érdemelje ki az elismerést és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. Az MTK karateszakosztálya azonban megtörte a jeget: részben a közönségszavazatoknak, és javarészt a kuratórium döntésének köszönhetően végzett összesítésben az élen.
harspataki_gabor_nagy_akos_kodorno_bt
harspataki_gabor_nagy_akos_kodorno_bt
A februárban rendezett zürichi korosztályos Európa-bajnokságon négy MTK-s versenyző kapott helyet a magyar küldöttségben. A kadet leányok küzdelmében (kumite) a 15 éves Czagány Dóra bronzérmet szerzett, míg a junior korosztályból éppen csak az U21-esek közé lépő, 19 éves Hárspataki Gábor az egész a magyar válogatott legnagyobb sikerét aratta, és a dobogó legfelső fokára állhatott, ugyancsak kumitében. A nagy múltú, 1888 óta működő MTK karateszakosztálya 2010 októberében alakult meg, amelyhez 2014 szeptemberében csatlakozott a hazai karate egyik kiemelkedő szereplője, a Dynamic. A februári sikerért a győztes fővárosiak mellett a H2O Synchro SE (szinkronúszás, Budapest), Kőszegi SE (síugrás), Letizia SC (íjászat, Debrecen), Nyírbátor ASE (asztalitenisz) versengett. Az egyre nagyobb presztízsű közönségszavazás győztesei a nagy összefogásról tanúbizonyságot tevő nyírbátori asztaliteniszezők lettek. Az oklevél mellett a százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány is az övék. Az idei első kiírásra – a korábbiakhoz hasonlóan – több száz jelölést tettek a sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu alkotta kuratórium a februári eredmények alapján a figyelmébe ajánlott szakosztályok közül választotta ki azt az öt műhelyt, amely felkerült az Utanpotlassport.hu-n nyilvánosságra hozott szavazólapra. A helyezésekről ezt követően döntött a közönség, illetve a kuratórium. A szavazás részletes eredményei ITT tekinthetők meg. A márciusi teljesítmények alapján április 5-ig ezen a felületen lehet jelölni szakosztályokat „A hónap műhelye”-díjra.