UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-04-21 11:01

Páston, jégen, csúcson

Márciusi teljesítményének köszönhetően − az egyéni kategóriában − az OMS-Tata Iron Trade Vívó SE  érdemelte ki a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat, továbbá az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. Az első alkalommal meghirdetett csapatversenyben az elmúlt negyedév eredményei alapján az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia bizonyult a legjobbnak. A százezer forintos Decathlon-közönségdíjat az ESMTK birkózói nyerték.

UP-info „A hónap műhelye”-díj történetében másodszor került az OMS-Tata Iron Trade Vívó SE az öt győzelemre esélyes szakosztály közé. Az első alkalommal – mindenekelőtt Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnoki címének köszönhetően – elnyerte a százezer forintos Decathlon-közönségdíjat. Márciusi eredményei most meggyőzték a kuratórium tagjait arról, hogy a még nagyobb elismerés és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány is jó helyre kerül Tatára.
A tatai párbajtőröző, Kun Anna a maribori junior Európa-bajnokságon nem talált legyőzőre Forrás: FIS
A tatai párbajtőröző, Kun Anna a maribori junior Európa-bajnokságon nem talált legyőzőre Forrás: FIS
Az elmúlt hónapban a klub párbajtőrözője, Kun Anna taktikus és fegyelmezett vívással junior Európa-bajnok lett Mariborban. A szintén párbajtőröző Esztergályos a juniorcsapat tagjaként állhatott a dobogó második fokára. Bár a tatai különítmény harmadik tagja, Felker Adrienn nem szerzett érmet a szlovéniai Eb-n, Kunnal egyetemben csapatban aranyérmes lett az udinei junior Világ Kupán. A márciusi „A hónap műhelye”-díjért a tatai vívóklub mellett az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet, az Atomerőmű SE (judo), az ESMTK (birkózás) és a Szombathelyi Dobó SE (atlétika) szállhatott harcba. A díj történetében először versenyeztek egymással külön a csapatsportok képviselői, méghozzá az elmúlt negyedév eredményei alapján. Az elismerésért és az ötszázezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványért a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (kézilabda), a Győri Audi ETO KC (női kézilabda), az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, az UVSE Vízilabda Sportegyesület és a Vasas Akadémia (fiú kosárlabda) versengett. A rendkívül erős mezőnyből a kuratórium tagjai a múlt év decembere után ismét a székesfehérvári jégkorongozókat ítélték a legjobbaknak.
Az ifj. Ocskay juniorcsapata a magyar és az osztrák bajnokságot is megnyerte Fotó: Soós Attila
Az ifj. Ocskay juniorcsapata a magyar és az osztrák bajnokságot is megnyerte Fotó: Soós Attila
Az öt éve alakult ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia utánpótláscsapatai ebben a szezonban sem maradtak trófeák nélkül. Az U20-as gárda az után, hogy megnyerte az osztrák juniorligát (EBYSL), a magyar bajnoki címet is bezsebelte. Az U18-as együttes szintén aranyéremmel zárta a hazai bajnokságot, az osztrák ifjúsági ligában (EBJL) a negyeddöntőig jutott. A székesfehérváriak az U16-os korosztályban sem találtak legyőzőre, míg az U14-esek között ezüstérmet akasztottak a fiatalok nyakába. Több játékosuk is előkelő helyen végzett a korosztályok különböző statisztikáiban, az U20-asok kapusa, Kornakker Dániel például az EBYSL legjobb védési mutatójával büszkélkedhetett. Hab a tortán, hogy a juniorok közül Erdély Csanád és Vincze Péter nemcsak meghívást, de helyet is kapott a krakkói divízió I/A-s világbajnokságon szereplő felnőttválogatott keretében a szezonban nyújtott teljesítményének köszönhetően. A mind nagyobb népszerűségnek örvendő – és az immár százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazott – közönségszavazás győztesei a voksolás idején nagyszerű kampányt folytató, szintén szép eredménysort felmutató ESMTK birkózói lettek. Az idei harmadik kiírásra – a korábbiakhoz hasonlóan – több száz jelölést adtak le a sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu alkotta kuratórium a márciusi eredmények, teljesítmények alapján a figyelmébe ajánlott szakosztályok közül választotta ki azt a tíz műhelyt, amely felkerült az Utanpotlassport.hu-n nyilvánosságra hozott szavazólapra. A helyezésekről ezt követően döntött a közönség, illetve a kuratórium. A részletes eredmények ITT tekinthetők meg. Az áprilisi teljesítmények alapján május 5-ig ezen a felületen lehet jelölni szakosztályokat „A hónap műhelye”-díjra.