UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2015-05-20 09:14

Sikeres visszatérés

Valkusz Máté másfél hónapos kihagyás után kezdett újra versenyezni, és máris győzelmet ünnepelhetett. Párosban megnyerte a parmai junior G2-es ITF-versenyt, egyesben csak a döntőben talált legyőzőre. A MOL Új Európa Alapítvány támogatottja a négy között élete meccsét játszotta.

Pusztai Viola Februárban még páros elődöntőt játszott az Australian Open juniorversenyén Valkusz Máté, majd néhány héttel később az U18-as fedett pályás országos bajnokságon indult. Azt követően viszont másfél hónapos kényszerpihenő következett. December óta több sérülést is összeszedett – a golfkönyök-sérülése még most sem múlt el teljesen −, és kivették a manduláját. − A mandulaműtét katasztrófa volt, némely szénsavas üdítő ízét még most sem érzem – mondja a MOL Új Európa Alapítvány által támogatott tizenhat éves játékos. – Ez a sok szenvedés másfél hónapot vitt el, de remélem, lezárhatom ezt a szakaszt.
valkusz_matu_huntennis
valkusz_matu_huntennis
A versenyzést április végén kezdte újra, a francia junior G1-es ITF-viadalon a második körig jutott. A parmai G2-es tornán viszont első kiemeltként egyesben csak a döntőben kapott ki. − Egyesben végig kemény ellenfeleim voltak. A második körben azt a cseh Koprivát vertem simán, aki egy héttel korábban megnyerte a G2-es Szlovákia-kupát. Aztán a negyeddöntőben jött az olasz Mosciatti, aki egy évvel idősebb, s őt is két játszmában győztem le. Az elődöntőben az olaszok legjobbjával, Pellegrinóval találkoztam, és életem meccsét játszottam vele. Színvonalasan teniszeztem, eszméletlen pontokat ütöttem, és végig rettentően küzdöttem, hogy legyőzzem a rendkívül erős olaszt. A döntőre azonban így már nem maradt erőm, a kezemet alig éreztem, a lábam is megsérült, így nem győzhettem. Ami nem sikerült egyesben, az egy nappal korábban, párosban igen. A junior-világranglista 36. helyén álló magyar a francia Elliot Benchetrit oldalán diadalmaskodott. Ez volt az első alkalom, hogy együtt teniszeztek, s ahogy Máté mondta, még ő is meglepődött saját magán, mennyire jól ment a páros. − Mindegy volt, hogy a vonalról, vagy a háló előtt játszottam, uraltam a pályát. Rendkívül hasznos volt az a verseny, rengeteg tapasztalatot szereztem. Most készülök a következő, szintén olaszországi viadalra, de azon csak egyesben indulok, mert az elmúlt héten eléggé elfáradtam. Éppen ezért nem tűztem ki magam elé különösebb célt, de mindent beleadok.