UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2015-05-21 12:12

Vasas-pengék diadala

Áprilisi teljesítményének köszönhetően a Vasas SC vívószakosztálya érdemelte ki a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat, továbbá az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A százezer forintos Decathlon-közönségdíjat az UTE-Kaisei karatékái nyerték.

UP-info Az elmúlt két hónapban volt mit ünnepelniük az utánpótláskorú vívóknak, hiszen a maribori Európa-bajnokságról és taskenti világbajnokságról sem tértek haza üres kézzel. Teljesítményük gyümölcse nemcsak érmekben, hanem díjakban is beérett, hiszen március után áprilisban is vívószakosztály nyerte „A hónap műhelye”-díjat. Az  OMS-Tata Iron Trade Vívó SE után a Vasas SC veheti át az elismerést, illetve az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt.
A párbajtőröző Bányai Zsombor az április junior világbajnokságon egyéniben ezüstöt, csapatban bronzot nyert. Forrás: FIE
A párbajtőröző Bányai Zsombor az április junior világbajnokságon egyéniben ezüstöt, csapatban bronzot nyert. Forrás: FIE
A Vasas nagy múltú – 2012-ben „Az év műhelye” címet elnyert – vívószakosztálya ma is tehetséges kardozókat és párbajtőrözőket nevel. A fiatalok tudásukat áprilisban a taskenti kadet- és junior-világbajnokságon, illetve a vicenzai U23-as Európa-bajnokságon csillogtathatták. A legfényesebben a tizennyolc éves párbajtőröző, Bányai Zsombor tündökölt, aki a juniorvébén egyéniben ezüstöt, csapatban bronzérmet szerzett. Taskentben ugyanabban a fegyvernemben a kadetek között lépett pástra Nagy Dávid, illetve Szőke Sára, s mindketten a tizenhat közé jutásért vívott asszóban búcsúztak. A kardozó Darkó Botond egy körrel tovább menetelt, és – legjobb magyarként – a 16. helyen végzett. Az U23-as Eb-ről a párbajtőröző Buta Levente tért haza éremmel, méghozzá csapatban nyert ezüsttel. A kardozó Csaba Márton Bence a hetedik helyen végzett, a verseny után különdíjat vehetett át, miután a korosztályban ő végzett az európai ranglista élén. A szintén kardozó Ravasz Etele és Katona Renáta, illetve a párbajtőröző Mészáros Nóra egyaránt helyt állt a kontinensviadalon. Az áprilisi „A hónap műhelye”-díjért a Vasas vívószakosztálya mellett az Alba Öttusa SE, a Medúza 21 SE (szinkronúszás), a Mogyi Bajai Judo Club és az UTE-Kaisei (karate) szállt harcba. A mind nagyobb népszerűségnek örvendő – és az immár százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazott – közönségszavazás győztesei a voksolás idején nagyszerű kampányt folytató, szintén szép eredménysort felmutató UTE-Kaisei karatékái lettek. Az idei negyedik kiírásra – a korábbiakhoz hasonlóan – több száz jelölést adtak le a sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselőjéből álló kuratórium a teljesítmények alapján választotta ki a figyelmébe ajánlott szakosztályok közül azt a tíz műhelyt, amely felkerült az Utanpotlassport.hu-n nyilvánosságra hozott szavazólapra. A helyezésekről azt követően döntött a közönség, illetve a kuratórium. A részletes eredmények ITT tekinthetők meg. A májusi teljesítmények alapján június 5-ig ezen a felületen lehet jelölni szakosztályokat „A hónap műhelye”-díjra.