UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2015-06-06 14:44

70,39-es járat a pekingi vb-re

A 19 éves Gyurátz Réka átlépte a bűvös hetven méteres határt: a hét végi versenyen elért 70,39-es dobása új juniorrekord, ráadásul repülőjegyet ér a pekingi felnőtt-világbajnokságra. A kalapácsvető szerint ez még mindig nem a csúcs.

reb – Még nem lőttem el minden puskaporomat – nyilatkozta két héttel ezelőtt a honlapunknak Gyurátz Réka, aki azóta tettekkel támasztotta alá a szavait. A Dobó SE kalapácsvetője néhány nap múlva ünnepli a 19. születésnapját, de mintha előrehozott ajándékkal akart volna kedveskedni magának. A hét végi Paulinyi Jenő- és Főző János-emlékversenyen 70,39 métert dobott, amellyel természetesen átadta a múltnak az általa tartott juniorcsúcsot, ráadásul kvalifikálta magát a pekingi felnőtt-világbajnokságra.
gyuratz_reka_merei_70
gyuratz_reka_merei_70
– Pedig nem is számítottam ekkora eredményre, mert a múlt héten kezdtük el újra a kemény munkát, és nem kaptam könnyítést a verseny előtt – kezdi a Mol Új Európa Alapítvány támogatottja. – Csakhogy a bemelegítés alatt már nagyokat dobtam, így az edzőmmel bizakodtunk. A legkisebb dobása is 67 méter felett esett le, ráadásul utolsó kísérletre érte el a kiemelkedő eredményt, amelynek nagyon örült, hiszen az azt jelenti, hogy a viadal végére is képes újítani, nem fárad el. Nem csoda, hogy amikor meglátta a 70,39 métert az eredményjelzőn, alig bírt magával, ugrált és tapsikolt. – Még mindig azt hiszem, hogy képes vagyok ennél nagyobb eredményre, persze nem a jövő héten, hiszen jó ideig még érzem a kemény edzéseket. Ha kipihentem magam, akkor leszek bombaformában. A bűvös 70 méter feletti dobásnak köszönhetően várhatóan Gyurátz is dobókörbe léphet a pekingi felnőttvébén. Mindenképpen érdekes kihívásnak tartja a szereplést, de emlékeztet, hogy előbb még a svédországi junior Európa-bajnokságon szeretne alkotni. A már idézett interjúban Réka azt mondta, ha biztosítja a helyét a kínai vb-n, nem elképzelhetetlen az olimpiai részvétel sem. Az első lépést megtette.

Gyurátz bő egy hete, a németországi Halléban már jelezte, hogy remek formában van: 69,44 métert ért el.