UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2015-10-20 18:18

Az egyik szeme sír

Siklósi Gergő karnyújtásnyira volt a turkui junior párbajtőr Világ Kupa megnyerésétől, de ahogy az már többször előfordult vele, végül az ellenfele örülhetett. A MOL Új Európa Alapítvány támogatottjának ezért felemás érzései vannak, de motiváltnak érzi magát.

Pusztai Viola „Így volt megírva, tanulnom kell belőle” – vonta le a következtetést Siklósi Gergő az után, hogy a turkui junior párbajtőr Világ Kupa-verseny döntőjében már-már megnyert meccset veszített el. 13-9-re vezetett az osztrák Josef Mahringer ellen, amikor érezte, dekoncentrálttá válik. És abból baj is lett:
Siklósi Gergő az esetek kilencven százalékában magabiztos a páston Forrás: FIE
Siklósi Gergő az esetek kilencven százalékában magabiztos a páston Forrás: FIE
– Mindjárt kaptam két tust. Megpróbáltam megállni, megtörölni az arcom, hátha segít. De nem. Kiegyenlített. Megérezte, hogy már nem uralom az asszót és átvette az irányítást. A végjáték pedig úgy alakult, ahogy: kikaptam 15-14-re. Én vertem meg saját magamat, már nem először. Ha sokkal tapasztaltabb, erősebb vívóval állok szemben, nagyon odateszem magam, de ha velem egykorúval mérkőzöm, és nem tartok tőle, akkor kicsit elbízom magam. Ez történt a döntőben is, hiszen az osztrák vívótól korábban még sosem kapott ki. Nem úgy az amerikai Justin Yoo-tól, aki két éve a kadet-világbajnokságon nagyon megverte, most azonban a nyolcaddöntőben 15-5-ös revánsot vett rajta. Nem erőből vívott ellene, hanem okosan. Így tett az elődöntőben a lengyel Maciej Bieleccel szemben is, aki nagy mumusa. Félt is az asszótól. – A bokasérülésem miatt kihagyott egy hónap ellenére sem fizikailag, sem fejben nem voltam fáradt, és az esetek kilencven százalékában magabiztos vagyok. A lengyeltől valóban tartottam, de nagyon jól ment a vívás, és 15-6-ra nyertem. Ahogy Yoo, úgy Bielec ellen is koncentráltan álltam a pástra, teljesen kizárva a külvilágot. A döntőben már a közönségnek is vívtam, látványos tusokat akartam adni, de amikor közel került hozzám az ellenfelem, bepánikoltam… Minél előbb megoldást kell találnom erre. Íme a döntő: Az ezüstéremmel kapcsolatban felemás érzelmek kavarognak benne, úgy fogalmazott: az egyik szeme sír… Annak ellenére, hogy örül az eredménynek. De tudja, hogy lehetett volna arany is. De pont ezért még inkább motivált, hogy legközelebb felállhasson a dobogó legfelső fokára. A bizonyítási vágy most elsősorban a berni felnőtt Világ Kupa miatt ég benne. Jó formában érzi magát, és a legjobbját szeretné nyújtani a „nagyok” között is. Ahogy a versenyekre is mindig győzni megy, annak is nagyon örül, hogy négyévnyi próbálkozás után idén elnyerte a MOL Új Európa Alapítvány támogatását. – Ez valószínűleg azt jelenti, hogy jó úton járok. A kapott összeget vívófelszerelésre fordítottam, mindent meg tudtam venni belőle, sőt többet is: lecserélhettem a már öt éves táskám, új vívóruhát és minden szükséges kiegészítőt vehettem hozzá. A tapolcai junior világbajnoki bronzérmes vívót nemrég az egyesülete, a Balaton Vívóklub műhelybemutatója kapcsán, az itt következő videón mutattuk be.