UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-01-21 12:59

Triplázó Kőbánya, győztes MAC

Remek decemberi teljesítményének köszönhetően az egyéni sportágakban a Kőbánya SC úszói, míg a csapatsportok képviselői közül a MAC Budapest jégkorongozói nyerték el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A közönségdíjas a Nyíregyházi Polgári Lövészegylet lett, övék a százezer forinttal járó elismerés.

UP-info Egyedülálló sorozatot mondhat magának a Kőbánya SC úszószakosztálya, hiszen képviselői a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díj három éves történetében elmondhatják magukról, hogy háromszor begyűjtötték az egyik havi elismerést. Az óesztendő utolsó hónapjában, decemberben a viszonylagos uborkaszezon ellenére kiemelkedőt nyújtottak a Kőér utcai uszoda hősei.
kesely_ajna_szaka01
kesely_ajna_szaka01
A sikersorozat december második hétvégéjén, Hódmezővásárhelyen kezdődött, akkor rendezték ugyanis a közép-európai országok juniortalálkozóját. A hagyományos viadalon szintén a hagyományoknak megfelelően jól szerepeltek a magyarok. Remekelt Késely Ajna: a 14 éves ígéret halmozta a rekordokat, egymaga hat elsőséget gyűjtött be egyéni számokban, s két váltót is sikerhez segített. Döntően az ő teljesítményének köszönhető, hogy – a nem csak kőbányás versenyzőket számláló váltókat is hozzáadva – 8 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek a Kőér utcaiak. Ugyanebben az időszakban Horvátországban indultak a legjobb tíz éves úszók. A 25 méteres medencében számos új korosztályos rekord született, a Kőbánya SC pedig 15 első, 5 második és 1 harmadik helyet gyűjtött be. Az évet a győri nemzetközi viadal zárta, amelyen Berecz Balázs (2000), Berecz Blanka (2002), Golopencza Nóra (2004), Miszlai Martin (2006) és Sámóczi Milán (2005) is több számban győzött a korosztályában. A nagy dobás azonban ismét Késelyé volt, aki a sikerek mellett olimpiai A szintet tempózott 400 m gyorson. A 2015-ös évben az alapítók újítottak a díjon, így negyedévente elismerik a csapatsportágak legjobb képviselőit is. Az október-decemberi időszakban az öt jelölt közül a MAC Budapest jégkorongozói bizonyultak a legjobbnak.
mac_jegkorong
mac_jegkorong
Sikerükkel hosszú évek kemény munkája érett be, hiszen minden fronton tarol a MAC. Bár az utánpótlás-bajnokságoknak még nincs vége, a budapestiek nagy eséllyel pályáznak a szezon végén a bajnoki címre a különböző korosztályokban. Az elmúlt negyedév annyira jól sikerült, hogy az országos junior, az ifjúsági, és a kölyökbajnokságban is élen áll, a kakukktojást csupán  a serdülők jelentik. Nem mellesleg az osztrák ligában szintén vitézkednek a MAC-osok: a juniorok és az ifjúságiak egyaránt vezetik a csoportjukat. Ráadásként nyolc játékosuk tagja volt az U20-as divízió II/A csoportos világbajnokságot nyerő válogatottnak, valamint a két ünnep között a budapesti Négy Nemzet-tornán diadalmaskodó U18-as csapatban is hatan képviselték a klubot. Emellett a MOL Ligában az őszi szezonban a MAC adta a legjobb juniorkorú játékost Terbócs István személyében. A Kőbánya és a MAC érdemeit elismerve is jegyezzük meg, a győzteseket kiemelkedő szakosztályok közül kellett kiválasztani. Az egyéni kategóriában az Ózdi Súlyemelő és Fitnes Club, a Sebestyén Korcsolya SE, a Nyíregyházi Polgári Lövész Egylet és a Kecskeméti Judo Club, a csapatsportágakban pedig KSI vízilabdázói, a Nemzeti Kézilabda Akadémia, a soproni Darazsak Akadémia, továbbá a Magyar Futball Akadémia versengett az elismerésért. A közönségdíj és az azzal járó százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány a rendületlenül szavazó nyíregyházi lövészeké lett. Az év utolsó kiírására a hagyományoknak megfelelően számos jelölést adtak le sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői alkotta kuratórium a teljesítmények alapján döntötte el, melyik öt-öt műhely kerüljön fel a szavazólapra. A helyezésekről a közönség és a kuratórium közösen döntött. A részletes eredményeket itt találja meg. A sorozat folytatódik, így a januári teljesítmény alapján február 5-is lehet leadni a jelölést az egyéni sportágakat képviselő szakosztályokra.