UtánpótlásSport Téli EYOF: hatalmas bravúr a zárónapon, Bányai Attila nyerte az alpesi sízők szuperóriás-műlesikló számát
2023. január 29.
  • instagram
TÉLI EURÓPAI IFJÚSÁGI OLIMPIAI FESZTIVÁL, Olaszország
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2016-02-21 17:45

Ipponnal nyert a Hell

Február 24-én adják át „Az év műhelye”-díjat, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-elismerés tizenhat tavalyi nyertese közül érdemelhet ki valamelyik szakosztály az egyéni, illetve a csapatsportok képviselői közül. Honlapunk sorozatban mutatja be a díjazottakat, október legjobbjaként a Hell Miskolci Judo Clubot.

UP-info A Hell Miskolci Judo Clubról mindenkinek a borsodiak élversenyzője, Gercsák Szabina jut eszébe elsőként. A legkitűnőbb eredményeket természetesen tavaly is a Magyar Olimpiai Bizottság Héraklész Gáláján 2015 legjobb női utánpótlás-sportolója címmel kitüntetett 19 éves versenyző érte el. Szabina szinte minden lehetséges címet begyűjtött a nemzetközi porondon és idehaza is. Megnyerte az U23-as és a junior Európa-bajnokságot, aranyérmes lett a junior-világbajnokságon, s győzött a junior Európa Kupa leibnitzi viadalán is. A felnőtt Eb-ként értékelt bakui Európa Játékokon az ötödik helyen végzett. Itthon diadalmaskodott a felnőtt és a junior országos bajnokságon egyaránt.
Hell HM győztes
Hell HM győztes
A junior-világbajnoki cím megnyerése – a klub többi korosztályos sikerével együtt – októberben „A hónap műhelye”- díjat ért a miskolci cselgáncsozóknak. A három éve alakult egyesület története során másodszor vehette át az elismerést, mert 2014-ben első cselgáncsklubként már volt része benne. A riói olimpiai kvalifikációért küzdő Gercsák Szabina szereplése kétségkívül reflektorfényt kap. Ám hogy a borsodiak szakosztálya nem egyemberes, azt további nagyszerű eredmények sora bizonyítja. A junior ob-n súlycsoportjában Godó Szilárd a második, Feczkó Csanád a harmadik helyen végzett, míg az ifjúsági magyar bajnokságon mindketten bronzérmet vehettek át. A diák országos bajnokságon Tornai Zoltán arany-, Kiss Nándor ezüstérmet ünnepelhetett. Miskolcon Flórusz János vezetésével régóta a cselgáncsban tevékenykedő edzők foglalkoznak a versenyzőkkel. Létszámuk mintegy nyolcvan fő, de a versenyszerűen sportoló fiatalok mellett még közel kétszáz, tíz éven aluli kis judoka vesz részt rendszeresen az edzéseken. A Hell cselgáncsozói az említett sikerek mellett több nemzetközi viadalon is kitettek magukért. Nem kétséges: a miskolci cselgáncsozók „Az év műhelye”-díj várományosai. Hogy elnyerik-e, arra február 24-én, ünnepélyes gálaműsor keretében derül fény. A győztesről ITT számoltunk be, a videós összefoglalót ITT és ITT találja.