UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2016-03-18 06:47

Majdnem húsz

Egyik magyar jégtáncpáros sem jutott a legjobb húsz közé a Debrecenben zajló junior-világbajnokságon, így a kűrben már nem lesz hazai érdekelt. A műkorcsolyázók párosversenyében kiosztották a vb első aranyérmét, amely a cseh Anna Dušková, Martin Bidar kettősé lett.

reb/UP-info Miután a nyitónapon Böröcz Máténak esélye sem volt arra, hogy bemutathassa kűrjét a férfi egyéni indulók között a műkorcsolyázók és jégtáncosok debreceni junior-világbajnokságán, csütörtökön a jégtáncosokban reménykedhettünk. Két duóban is, hiszen a Marton Villő, Danyiil Szemko páros mellett az Egyesült Államokban készülő Wei Kimberly, Fourati Illias kettős is jégre korcsolyázott.
martonek
martonek
Nem is ment rosszul a rövid tánc a program kezdetén bemutatkozó magyaroknak, hiszen a csupán egy éve közösen készülő Martonék tetszetősen mutattak be gyakorlatukat, 38,63 ponttal a 23. helyen zártak. A rutinosabb, hosszabb ideje együtt gyakorló Fouratiék 34,48 egységet érdemeltek ki, és 28. pozícióban zártak a 31 pár közül. Az első fellépést követően az amerikai testvérpár, Rachel és Michael Parsons vezet a honfitárs Laorraine McNamara és Quinn Carpenter előtt, míg a francia páros, Marie-Jade Lauriault, Romain Le Gac a harmadik. Ilias elmondta, nagyon örülnek annak, hogy tiszta programot tudtak futni, és a pontok miatt sem bánkódnak, hiszen a realitást tükrözik vissza. Kimberly egyetértett párjával, és hozzátette, nagyon jól érzeték magukat a jégen. Ugyanezt Villőék sem tagadhatták, edzőjük, Berecz Ilona szinte könnyes szemmel, meghatódva nézte a láthatóan feldobott fiatalokat. A tréner korábban a honlapunknak is beszélt arról, hogy az izgalom miatt az edzéseken olyan apróbb hibákat követtek el, amelyeket korábban nem, ám élesben ezeknek nyomát sem láttuk. Rövid ideig még reménykedhettek is, esetleg sikerülhet-e a legjobb húsz közé férkőzni, s bár ez nem jött össze, csalódottságra nincs okuk.
fouratiek
fouratiek
„Talán más versenyzőket nyomasztott volna az atmoszféra, de minket nagyon feldobott, hogy ilyen sokan biztattak bennünket – értékelt Villő. – Sikerült jó rövid táncot bemutatnunk, elégedett és boldog vagyok.” A páros műkorcsolyaszám eleve magyar érdekeltség nélkül zajlott. A rövidprogramot követően vezető cseh Anna Dušková, Martin Bidar duó megtartotta előnyét és győzött, az aranyérmest két orosz pár, Anasztaszija Misina, Vlagyiszlav Mirzojev, illetve Jekatyerina Boriszova, Dmitrij Szopot követte a dobogón. Pénteken délelőtt negyed 11-től a női műkorcsolya rövidprogrammal, illetve este hattól a férfi kűrrel folytatódik a világbajnokság. Az eredményeket ITT, szerdai tudósításunkat ITT találja.