UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-05-15 17:57

Bajnok a Csata

A Csata DSE nyerte meg a kiemelt leány-kadetbajnokságot, miután a döntőben meggyőző fölénnyel győzte le a Vasas Akadémia együttesét. A bronzérmet a Soproni Darazsak Akadémia szerezte meg.

Lakner Gábor Az utolsó napjához érkezett a kiemelt leány-kadetbajnokság nyolcas döntője. A Csata DSE és a Vasas Akadémia által vívott fináléra szépen megtelt a Gabányi-csarnok, a jelenlévők pedig nemcsak szemlélődtek, hanem hangosan biztatták az övéiket. A Csata DSE nem a legjobb előjelekkel készült a fináléra, ugyanis a szombati elődöntő utolsó pillanataiban súlyos bokasérülést szenvedett a mind a négy mérkőzésen remekül teljesítő Boros Dorka. A játékos így csupán a kispadról figyelhette a társait. Annak ellenére is állva hagyta a Vasast az együttes, a 4. percben már 9-0 szerepelt az eredményjelzőn, jött is Eördögh Edit időkérése. „Ébresztő, Vasas!” – hangzott a nézőtérről, az első Vasas-kosarat követően Lelik Réka vezérletével mégis 16-2-re ellépett a Csata. A Tursics-csapat jól felkészült a Vasas letámadásos védekezéséből is, így a valamelyest magukra találó pasarétiek nem tudtak tíz pontot belülre kerülni az első negyedben.
DSC_0230
DSC_0230
A második szakaszban mégsem a Vasas, hanem a Csata kapcsolt magasabb fokozatba, így tovább nőtt a különbség (15. perc: 37-18). A küzdeni akarással nem volt gond a pasaréti csapatban, a dobások pontosságával annál inkább. A Csata – bár kicsit megtorpant – nem engedte közelebb az ellenfelét, amely azért Tóth Dorina hárompontosával előbbre lopakodott az utolsó másodpercben. Térfélcsere után hatalmas tempóban folytatódott a játék, és az bizony néhány hibát is magával hozott mindkét oldalon. A Vasas a negyed közepén kezdett magára találni, de a tízpontos határ közelébe sem tudott érni. Lelik Réka hatalmas esése újabb aggodalomra adott okot a Csata soraiban, de a könyökét fájlaló irányító folytatni tudta a játékot. Olyannyira folytatta, hogy az ő büntetőivel a mérkőzésen először húsz pont fölé nőtt a különbség (40. perc: 61-40). Az utolsó szakasz előtt már csak a hatalmas hajrában bízhattak a Vasas játékosai, valamint abban, hogy a kékmezes Csata együttese elfárad. Egyik sem következett be, a Tursics-csapat rendre gyorsan indult labdaszerzés után, mintha nem a négynapos torna utolsó mérkőzésén léptek volna pályára. Lelik Réka tempójával harmincpontosra hízott a különbség, a mérkőzés és a bajnoki cím sorsa pedig végérvényesen eldőlt (35. perc: 72-42). A Csata DSE, amely a játék minden elemében felülmúlta a Vasast, végül 81-54–re győzött. Tursics Sándor pedig örömében pezsgővel locsolta ünneplő csapatát.

KIEMELT LEÁNY-KADETBAJNOKSÁG, DÖNTŐ Csata DSE–Vasas Akadémia 81-54 (22-12, 19-15, 22-13, 18-14) Legjobb dobó: Lelik 30/9, Foitl 23/3, Angyal 10, ill. Bernáth 12/9, Tóth D. 9/3, Tóth O. 8

A bronzérmet a Rátgéber Akadémiát 74-49-re legyőző Soproni Darazsak Akadémia gyűjtötte be. A harmadik helyért rendezett mérkőzés első negyedét még a pécsiek nyerték, de onnan kezdve hengereltek a soproniak, akik felhőtlenül tudtak örülni a bronzéremnek. Az ötödik helyet kiélezett küzdelemben a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia szerezte meg, a végjátékban pontosabban játszó kecskemétiek 74-68-ra győztek a házigazda BEAC-Újbuda ellen.  A hetedik helyért rendezett mérkőzésen a Szolnoki Sportcentrum 59-52-re nyert a DVTK-ÉLKSK ellen.

A VÉGEREDMÉNY 1. Csata DSE, 2. Vasas Akadémia, 3. Soproni Darazsak Akadémia, 4. Rátgéber Akadémia, 5. Kecskeméti Kosárlabda Akadémia, 6. BEAC-Újbuda, 7. Szolnoki Sportcentrum, 8. DVTK-ÉLKSK